Kuva: Fotolia

Suomalaisnaiset kertovat: Näin tuin ystävääni eron aikana

12.06.2016 16:15 - Pauliina Jokinen

Eroaminen parisuhteesta on aina rankkaa ja ystävien tuella on suuri merkitys.

Ystävyys mitataan silloin, kun toisella on vaikeaa. Välillä erojen sattuessa vain läheisimmät voivat ymmärtää, miksi unelmaparin ero oli väistämätön. Silloin myös tuki ja läsnäolo mitataan.

Suomalaisnaiset kertoivat, miten he tukivat ystäviään, kun parisuhde päättyi.

”Oli pakkasyö, kun ystäväni soitti ja kertoi eronneensa. Kysyin halusiko hän seuraa, mutta hän vakuutti pärjäävänsä. Jokin sai minut kuitenkin epäilemään ja päätin lähteä yöpaidassani hänen luokseen – toiselle puolelle kaupunkia. En saanut taksia, joten kuljin kolmella eri kulkuvälineellä hänen luokseen. Ystäväni ilme oli ikimuistoinen, kun pimpotin hänen ovikelloaan.”

”Ystäväni erosi jo toistamiseen rakastamastaan miehestä. Olin sattumalta käymässä samassa kaupungissa, kun jälkimmäinen ero tapahtui. Perisuomalaiseen tapaan lähdimme lähimpään ravintolaan. Ensin syötiin ja juotiin pitkän kaavan kautta, sitten ajettiin taksilla jokaiseen kaupungin kuppilaan. Jälkeen päin en halunnut laskea, paljonko ilta kustansi.”

”Kaverini ero poikaystävästään oli hyvin riitainen ja lopulta jopa pelottava. Ystäväni pelkäsi mennä yksin kotiin iltaisin, sillä ex-poikaystävä saattoi odottaa portinpielessä. Asuimme lähellä toisiamme, joten kuljin hänen kanssaan useiden viikkojen ajan iltaisin kotiin, kun hän palasi töistä.”

”Vein ystäväni kävelylenkille useita kertoja viikossa. Ajattelin, että liike ja liikunta saavat hänet pysymään raiteillaan.”

”Olen itse aika kylmäkiskoinen, enkä osa kovin hyvin näyttää tunteitani. Ystäväni puolestaan on hyvinkin tunteikas. Kun hän erosi, musertui hänen maailmansa täysin, eikä perusarkeen kuuluvat asiat sujuneet. Minä pyykkäsin, kävin kaupassa, ruokin hänet ja lopulta jopa muutin hänen luokseen hetkeksi. Se oli minun tapani osoittaa välittämistä.”

”Asuimme eri kaupungeissa kaverini kanssa kun hän erosi kymmenen vuotta kestäneestä suhteestaan. Tiesin, ettei hänellä ollut montaa ystävää, jonka kanssa hän voisi puhua asiasta, joten otin tavakseni soittaa hänelle aina, kun ajoin pitkiä automatkoja. Silloin minulla oli aikaa kuunnella. Olin itse silloin onnellisessa parisuhteessa, mutta jätin tietoisesti kertomatta hyvistä hetkistä, etten kääntäisi veistä haavassa.”

Lue myös: Miksi rakastuneena ei tunne vetoa muihin? Tiede selvitti

Kilpailut

Uusimmat