Suurin ero miesten ja naisten tunneälyissä: Miehet eivät osaa lukea ilmeitä

05.02.2013 22:15 - Rea Tallgren

Tuoreen tutkimuksen mukaan miehet eivät luonnostaan ole yhtä lahjakkaita päättelemään ihmisten kasvojen ilmeistä heidän tunnetilojaan.

Tuoreessa tutkimuksessa sekä miehistä että naisista koostuville koehenkilöille näytettiin kuvia ihmisistä ja heitä pyydettiin määrittelemään kuvien henkilöistä esimerkiksi se, kumpaa sukupuolta he olivat. Näissä vastauksissa miehet ja naiset pärjäsivät yhtä lahjakkaasti. Ero alkoi näkyä vasta, kun koehenkilöitä kehotettiin arvioimaan kuvissa olevien henkilöiden tunnetiloja heidän ilmeidensä perusteella.

Tutkijat huomasivat, että miehet käyttivät ilmeiden tulkitsemiseen paljon enemmän aikaa kuin naiset. Myös heidän aivonsa aktivoituivat enemmän kuin naisten, mikä viittaa siihen, että ilmeiden tulkitseminen oli heille huomattavasti hankalampaa.

Tutkijoiden mukaan miehet arvioivat tunnetiloja lopulta yhtä hyvin kuin naiset, mutta tarvitsivat siihen enemmän aikaa. Heidän mukaansa tämä saattaa näkyä arkielämässä esimerkiksi siten, että miehet muodostavat ihmisistä vääränlaisia käsityksiä ja toimivat niiden pohjalta.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat