Sydänsurun jälkeen: Opi jälleen luottamaan pienin askelin

06.11.2014 12:06 - Susanna Karttunen

Vaikean eron kokeneiden voi olla vaikea uskoa siihen, ettei uusi rakas tee samoja virheitä kuin entinen kumppani.

Jos sydän särkyy monta kertaa, saattaa alkaa uskoa, ettei kunnollisia miehiä tai naisia ole olemassakaan. On kuitenkin yksinäistä ja masentavaa elää uskossa, ettei tule koskaan löytämään tosirakkautta.

Alle on koottu muutama vinkki auttamaan sydänsurusta toipuvia uuden kullan etsimisessä.

Anna itsellesi aikaa

Älä lähde etsimään uutta kumppania liian nopeasti. Kaikki me tarvitsemme eri ajan toipumiseen, joten sinä tiedät parhaiten, milloin juuri sinä olet valmis.

Menneisyyden ei tarvitse toistaa itseään

Sydänsuruunkin päättyvästä suhteesta voi oppia monia tärkeitä elämänviisauksia, joiden avulla selviydymme paremmin seuraavassa suhteessa. Huonot kokemukset auttavat meitä kasvamaan ihmisinä. Muista, että vaikka entinen kumppanisi kohteli sinua huonosti, ei se tarkoita, että seuraava tekisi niin.

Keskity positiiviseen

Jos alat uuden kultasi kanssa ollessasi etsimään merkkejä siitä, miksi et voi luottaa häneen, tulet luultavasti löytämään niitä. Keskity sen sijaan niihin positiivisiin asioihin, joita hän tuo elämääsi.

Opi luottamaan itseesi

Vaikean eron koettua on ymmärrettävää, että alkaa epäillä kykyjään osata valita luotettava kumppani. Usko siihen, että osaat kyllä löytää hyvän kumppanin.

Älä rankaise uutta rakastasi eksäsi virheistä

Niin kauan kuin sinulla ei ole todisteita esimerkiksi uuden kultasi uskottomuudesta, oleta hänen sanomiensa asioiden olevan totta. Jos se tuntuu vaikealta, myönnä hänelle, että sinulla on luottamusongelmia.

Voi olla vaikeaa nähdä, kun eksä siirtyy elämässään eteenpäin ja löytää uuden rakkaan. Aiemmasta artikkelistamme voit lukea vinkkejä, joiden avulla selviät kurjasta tilanteesta.

Lähde: Glamour

Kilpailut

Uusimmat