Syöminen tekee seksikkääksi - yllättävät ruoat, joilla herkuttelua miehet pitävät viehättävänä

25.08.2015 19:30 - Senni Loikala

Ensitreffeillä suunnataan usein ravintolaan syömään, jossa seuralaisen hyvien käytöstapojen lisäksi myös ruokavalinnoilla voi olla merkitystä. Käytöspsykologi muistuttaa, että tärkeintä on olla oma itsensä ruokavalintoineen päivineen. 

Treffeihin latautuu usein odotuksia, minkä vuoksi kädet saattavat tosipaikan tullen täristä ja hiki puskea otsalle. Tuoreessa brittikyselyssä tiedusteltiin noin 2000 ihmiseltä, mitä asioita he toivovat deittiseuraltaan ensitreffien aikana.

Lue alta naisten ja miesten vastaukset toivomistaan seuralaisen ominaisuuksista. Suluissa olevat prosenttimäärät kertovat, kuinka suuri osa vastaajista piti kutakin kohtaa erityisen tärkeänä.

Mitä naiset toivovat mieheltä?

Hyvät käytöstavat (56 prosenttia)

Treffikumppaniin liittyvien kysymysten esittäminen (42 prosenttia)

Rehti, kursailematon syöminen (27 prosenttia)

Koko laskun maksaminen (26 prosenttia)

Pieneen, ja iloiseen nousuhumalaan itsensä juominen (17 prosenttia)

Mitä miehet toivovat naiselta?

Treffikumppaniin liittyvien kysymysten esittäminen (31 prosenttia) 

Rehti, kursailematon syöminen (26 prosenttia)

Pieneen, ja iloiseen nousuhumalaan itsensä iloisena juominen (24 prosenttia)

Pilke silmäkulmassa jutustelu tarjoilijoita odottaessa (12 prosenttia)

Hyvät käytöstavat (12 prosenttia)

Lisäksi kyselyn vastauksista selvisi, mitä ruokia ihmiset toivoisivat seuralaisensa syövän. Monet naiset karsastivat ajatusta siitä, että mies tilaisi itselleen pelkän salaatin. Miehistä taas 27 prosenttia piti kuumana sitä, jos nainen söisi tuhtia ruokaa, kuten burgerin tai ribsejä. 

Tuomitseminen tapahtuu huomaamatta

Jotkut saattavat ajatella, että deittiseuralaisen tuomitseminen tämän ruokavalintojensa perusteella olisi jopa pinnallista. Käytöspsykologi Jo Hemmings kommentoi erilaisten valintojen painoarvoa näin:

-  Olemme kaikki yhtä alttiita tuomitsemaan ihmisen, joka syö erityisen terveellisesti samalla, kun itsemme tekee enemmän mieli jotakin herkkua, ja erityisesti, jos valinnat ovat erilaisia, mihin itse päätyisimme ulkona syödessämme.

Treffeillä ei silti välttämättä kannata liikaa pohtia, mitä suuhunsa laittaisi. 

- Neuvon ihmisiä olemaan omia itsejään treffeillä ja vaikka on tärkeää olla edukseen tietysti, reagoiminen ja käyttäytyminen niin luonnollisesti kuin mahdollista on tärkeää sen sijaan, että antaisit itsestäsi valheellisen mielikuvan, Hemmings neuvoo.

Lue myös: Missä vaiheessa uudelle ihastukselle kannattaa antaa seksiä? Deittivalmentaja vastaa

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat