Tapaatko kumppanisi vanhemmat ensimmäistä kertaa? 3 vinkkiä selviytymiseen

04.09.2015 11:45 - Senja Rapila

Uuden kullan perheen tapaaminen voi olla stressaavaa. Täydellisessä maailmassa meillä kaikilla olisi hyvät suhteet omiin vanhempiimme, mutta aina niin ei ole.

Uuden tai pidempiaikaisen kumppanin vanhempien tapaaminen ensimmäistä kertaa voi jännittää. Ei ole oikeaa kaavaa sille, missä vaiheessa suhdetta vanhemmat tulisi tavata. Uuden ihmisen tapaaminen herättää jokaisessa perheenjäsenessä erilaisia tunteita, mutta näillä vinkeillä pääset tilanteesta voittajana:

Älä odota liikoja

Älä odota tapaavasi kumppanisi vanhempia tietyn ajan kuluttua seurustelun alkamisesta. Moni asia vaikuttaa tähän asiaan. Asuvatko vanhemmat lähellä teitä? Vaatiiko tapaaminen pidempää reissua ja suunnittelua? Onko heillä läheinen suhde kumppaniisi?

Vaihtoehtoisesti kumppanisi voi kuitenkin olla valmis esittelemään sinut vanhemmilleen jo ennen itsellesi sopivaa ajankohtaa: hän haluaa heidän tietävän kuinka uskomaton olet tai vaihtoehtoisesti kumppanisi ei ota suuria paineita esittelystä.

Mieti olosuhteita

Ehkä tapaat kumppanisi vanhemmat heidän perinteisellä, viikottaisella perheillallisellaan tai muutaman vuoden seurustelun jälkeen pääset heidän juhlavieraakseen jouluna. Ei ole olemassa tiettyä kaavaa sille kuinka tulisi olla kotona järjestetyissä tapaamisissa, mutta kukkien tai viinipullon vieminen tuliaisina on aina plussaa - toisin kun ravintolassa tavatessa.

Aina kun vierailet jonkun kotona, on hyvä tapa tuoda mukanaan lahja tai muu tuominen. Näin voit ilmaista kiitollisuutesi tilaisuuteen osallistumisesta. Vaikka he eivät tuomisia tarvitsisi, he varmasti ilahtuvat huomaavaisuudestasi. Koskaan ei ole pahaksi tulla muistetuksi kohteliaana vieraana. Jos kuitenkin tiedät, että tietyt henkilöt eivät nauti viiniä, sitä on heille turha viedä.

Ole hyvä vieras

Jos majoitut jonkun kotona, sinun tulee kunnioittaa heidän sääntöjään ja mukavuusalueitaan. Vaikka olisitkin 35-vuotias ja seurustellut kumppanisi kanssa jo monia vuosia, on turha nostaa meteliä siitä, jos kumppanisi vanhemmat sijoittavat sinut vierashuoneeseen nukkumaan. Mikäli yhdessä nukkuminen on teille välttämättömyys, voitte yöpyä hotellissa. Muuten voitkin nauttia hetkestä, jolloin voit nukkua yksin sängyssäsi niin leveästi kuin ikinä pystyt!

Jos tapaatte kumppanisi vanhemmat ravintolassa, älä koskaan oleta, että joku muu maksaa laskun puolestanne. Eri perheillä on erilaiset käytännöt ja tilanne voi muuttua vaivaannuttavaksi erittäin nopeasti. Ota tarpeeksi rahaa mukaan, jotta voit tarjoutua maksamaan tippiä, jos ruuanmaksutarjouksesi hylätään. Mikäli vanhemmat tarjoutuvat maksamaan ravintolaillallisen tai ovat kutsuneet teidät ruokailemaan heidän kotiinsa, älä unohda kiittää.

Muista, että sinulla ja kumppanisi vanhemmilla on jo jotain yhteistä: heidän jälkikasvunsa. Ole siis kohtelias ja huomaavainen, niin he tulevat todennäköisesti rakastamaan sinua yhtä paljon kuin mitä heidän lapsensa rakastaa sinua.


Lue myös: Suomalaisterapeutti täräyttää: Älä mene naimisiin umpirakastuneena

Lähde: The Frisky

Kilpailut

Uusimmat