Testaa: Oletko oikeanlaisessa parisuhteessa?

21.06.2012 11:45 - Eeva Rajala

Avioliittoja loppuu nykyään enemmän kuin koskaan aiemmin. Mistä ihminen sitten tietää, että on juuri oikeanlaisessa parisuhteessa?

Huffington Post on listannut nettisivuilleen 31 asiaa, jotka helpottavat ihmisiä selvittämään, onko se vieressä aamukahviaan hörppivä kumppani juuri se oikea.

Kumppanisi on oikea sinulle, jos...

1) ...et pelkää
Jos pelkäät esimerkiksi sitoutumista, kannattaa ongelma kohdata ennen kuin lähdet vakavaan suhteeseen ja leikkimään toisen sydämellä.

2) ...olet avoin, etkä salaile asioita
Salailetko omaa rahatilannettasi, entisiä kumppaneitasi, kroonista sairauttasi, vanhoja rikoksiasi, haluatko lapsia? Totuus tulee kuitenkin julki jossain vaiheessa. Jos tunnet, että sinun pitää salailla asioita kumppaniltasi, hän ei ole se oikea.

3) ...et nuuski kumppanisi asioita
Käytkö läpi kumppanisi sähköpostit, puhelut tai Facebookin? Tämä todistaa sen, ettei täysin luota kumppaniisi. Samalla loukkaat hänen luottamustaan sinuun.

4) ...et salaile parisuhdettasi muilta ihmisiltä
Etkö halua esitellä kumppaniasi muille tai etenkään tärkeimmille elämäsi ihmisille? Jos on näin, on se varoitusmerkki suhteen tilasta. Jos suhde on mahtava, ihminen ei yleensä malta odottaa uuden kumppanin esittelemistä toisille. Itse asiassa uutta kumppania pitää haluta esitellä kaikille, jopa tuntemattomille.

5) ...et kuvittele olevasi ylempiarvoisempi kuin kumppanisi
Jos uskot, että kumppanisi on vain keskinkertainen verrattuna sinun korkea-arvoisuuteesi - olkoon se sitten moraalisesti, älyllisesti, sosiaalisesti, taloudellisesti tai ammattitaitoisesti - et koskaan osaa arvostaa häntä niin paljon kuin haluat, että sinua arvostetaan. Paras parisuhde on sitä, että mietit itse, miten joku niin erinomainen ihminen rakastaa sinua takaisin.

6) ...et paheksu kumppanisi menestystä
Ammatillinen kateus voi olla yhtä myrkyllinen parisuhteelle kuin se, että toinen epäilee toisen pettävän. Ajattelutapa paljastaa myös, miten paljon vertaat itseäsi ihmiseen, josta pidät. Voit viettää aikaasi myös ihailemalla toisen suorituksia ja kannustaa häntä eteenpäin.

7) ...et anna nautintoaineiden tai oman käyttäytymisesi olla etusijalla
Jokainen alkoholisti tai tietyissä tavoissa kiinni oleva pettää kumppaniaan omalla tyylillään, olkoon se sitten alkoholi tai peliriippuvuus. Kannattaa miettiä, miten saa apua tilanteeseen.

8) ...et haudo huoliasi
Toimivassa parisuhteessa rehellisyys on kaiken a ja o. Jos joku kumppanin tapa ärsyttää sinua, sinun ei kannata painaa huolta mielesi syvyyksiin, sillä ongelmat eivät ratkea näin. Kannattaa puhua kumppanille saman tien.

9) ...pystyt hillitsemään raivosi riitatilanteissa
Riidat ratkaistaan parhaiten puhumalla, ei aggressiivisella käyttäytymisellä. Jos kumppanisi puhkoo seinään reikiä omalla nyrkillään, on aika miettiä muita vaihtoehtoja kuin suhteeseen jääminen.

10) ...et nolaa kumppaniasi muiden silmissä
Esimerkiksi kumppanin henkilökohtaisista ongelmista kertominen muiden ihmisten edessä saattaa olla sellainen asia, ettei kumppani välttämättä katso hyvällä. Ja miksi näin pitäisi edes tehdä. Jos parisuhde toimii, tiedät tasan tarkkaan, mistä asioista voi keskustella kavereiden kanssa.

Lisää vinkkejä parisuhteen tilan tarkastamiseen löytyy täältä! (Huffington Post)

Kilpailut

Uusimmat