Tiedekin sen todistaa: Rakastuneena ihminen on tyhmä

08.02.2013 08:45 - Rea Tallgren

Antropologi ja tiedemies Helen Fisher sanoo, että rakastuneet ihmiset käyttäytyvät hieman samalla tavalla kuin soidinmenoissa. Fisherin mukaan heillä ei olekaan aina järki päässä. 

Esimerkiksi Helen Fisher nostaa "seksiviestit", joita sinkut lähettävät usein jopa sellaisille ihmisille, joita eivät kauhean hyvin tunne. Välillä se saattaakin kaduttaa jälkeenpäin. Fisherin mukaan kyse on pohjimmiltaan primitiivisestä tarpeesta saada jälkeläisiä.

- Ihmisillä on sisäänrakennettu tarve välittää dna:nsa eteenpäin. Seksiviestien lähettämisen voisi kokea ajavan saman asian kuin riikinkukon pyrstön pörhistelyn, Fisher selittää. 

Seksiviesteillä tarkoitetaan sellaisia viestejä, joissa on joko todella eroottista sisältöä tai sitten yksinkertaisesti paljastavan kuvan lähettäjästä. Jopa 75 prosenttia niiden lähettäjistä uskoo, että ne voisivat pahimmissa tapauksessa pilata heidän maineensa, ja 72 prosenttia uskoo, että ne saattaisivat jopa riskeerata heidän uransa. Silti useat lähettävät viestejä, koska kiusaus on liian suuri.

- Kun ihminen on todella rakastunut, osa hänen aivoistaan ikään kuin menee pois päältä. Tuolloin tulee helposti tehtyä huonoja päätöksiä. On siis tavallaan ihan totta, että ihminen ei aina ajattele aivoillaan ollessaan rakastunut, Fisher sanoo. 

Lähteet: Cosmopolitan ja ktul.com

Kilpailut

Uusimmat