Kuva: Fotolia

Tieteen todistamat helpot keinot onnellisuuden lisäämiseen - katso 9 kohdan lista

10.07.2016 15:15 - Emmi Moilanen

Onnellisuuden lisääminen ei aina vaadi suuria ponnisteluja, vaan pienet ja arkipäiväisetkin teot merkitsevät.

Popsugar-sivusto listasi onnellisuuteen vaikuttavat seikat, jotka myös tiede on todistanut todeksi.

1. Katso vähemmän televisiota   

Social Indicators Researchin tekemässä tutkimuksessa selvisi, että onnettomat ihmiset viettävät enemmän aikaa television ääressä kuin onnelliset.

2. Älä pelkää ikääntymistä

Hiuksien harmaantumisella ja lisääntyvillä terveysongelmilla on myös hopeareunuksensa: yhä useampi tutkimus on todistanut, että onnellisuus kasvaa merkittävästi keski-iän jälkeen.

3. Suunnittele matka

Tutkijat ovat selvittäneet, että lomamatkan suunnitteleminen kasvattaa jopa enemmän onnellisuutta kuin varsinainen reissussa oleminen.

4. Tee muutos

Tyytymättömyys tietyillä elämän osa-alueilla voi olla merkki siitä, että tavat, joilla hoidat asioita, ovat muuttuneet liian rutiininomaisiksi. Jos pitkäaikainen harrastus alkaa tuntua puuduttavalta, jätä se hetkeksi tauolle ja kokeile jotakin aivan uutta tapaa viettää vapaa-aikaasi.

5. Ympäröi itsesi onnellisilla ihmisillä

British journalissa julkaistun tutkimuksen mukaan onnellisuus näyttäisi olevan tarttuvaa, joten haali siis ympärillesi ihmisiä, jotka ovat tyytyväisiä itseensä sekä elämäänsä. Voit myös puolestasi auttaa levittämään iloa niiden ystäviesi elämään, joiden elämäntilanne on tällä hetkellä hankalampi kuin yleensä.

6. Nauti luonnosta

Ympäröivän luonnon vehreydestä nauttiminen antaa aivoillesi tarpeellisen lepotauon kaupungin hälinästä sekä mahdollisesta työstressistä. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta lähteä metsän keskelle rauhoittumaan, vietä hetki läheisessä puistossa.

7. Harrasta kulttuuria

Museossa vieraileminen aina silloin tällöin voi tehdä yllättävän hyvää henkiselle hyvinvoinnille. Journal of Epidemiology and Community Healthin tekemä tutkimus osoittaa, että miehet, jotka viettävät aikaa kulttuuristen harrastusten parissa, ovat onnellisempia ja tyytyväisempiä verrattuna heihin, jotka näin eivät tee.

8. Hanki lemmikki

Karvainen ystävä kasvattaa itseluottamustasi, yhteenkuuluvuuden tunnetta sekä antaa merkityksen olemassaolollesi. Näin kertoo Journal of Personality and Social Psychologyn tekemä tutkimus.

9. Tee vapaaehtoistyötä

Hyväntekeväisyyden tekemisellä on etunsa. Science-lehdessä julkaistu tutkimus nimittäin osoittaa, että ihmiset, jotka lahjoittavat hyväntekeväisyyteen tai työskentelevät vapaaehtoisina, ovat myös tyytyväisempiä omaan elämäänsä.

Lähde: Popsugar

Lue myös: Laadi kolme listaa - luovat lisää onnellisuutta arkeesi

Kilpailut

Uusimmat