Toistavatko riidat kumppanisi kanssa aina samaa kaavaa? 4 täsmävinkkiä ongelman ratkaisemiseksi

13.09.2015 20:45 - Tiina Svensk

Jos molemmat osapuolet haluavat voittaa riidan, kumpikin häviää.

Joskus kumppanin kanssa riidellessä tuntuu mahdottomalta saada aikaiseksi rakentavaa keskustelua, jossa molemmat osapuolet malttavat kuunnella toisiaan. Onneksi omia riitelytaitojaan voi kehittää siinä missä keskustelutaitojaankin.

1. Pidä viiden sekunnin tauko: Onko sinulla tapana puhua ennen kuin ajattelet? Etenkin riidellessä tulee usein sanottua asioita, joita myöhemmin katuu. Pidä siis viiden sekunnin tauko ennen kuin aukaiset suusi tulisimman riidan keskellä. Kiität itseäsi myöhemmin.

2. Kysy riidan tärkein kysymys: Sen sijaan, että takertuisit kumppanisi jokaiseen sanaan ja provosoituisit niistä, kysy häneltä seuraava kysymys: "Miksi tunnet, niin kuin tunnet?"

Kun yrität todella ymmärtää, miksi kumppanisi tuntee tietyllä tapaa osoitat riidan keskelläkin, että todella välität.

3. Jakakaa yhteinen muisto: Valitkaa yhteinen sana, joka keskeyttää tulisen keskustelun. Useat parisuhdeterapeutit neuvovat valitsemaan sanan, joka tuo mieleen yhteisen hauskan muiston. Sana keskeyttää negatiivisten tunteiden kasaantumisen ja kertoo toiselle osapuolelle, että kaipaat hengähdystauon riidan keskellä.

4. Ole valmis olemaan kumppani: Parisuhteessa ei ole voittajia tai häviäjiä, ainoastaan kumppaneita. Ole valmis taipumaan ja myöntämään omat virheesi. Parhaimmillaan parisuhde on mahdollisuus kasvaa ihmisenä ja huomata omat vajavaisuutensa - joista huolimatta kumppanisi rakastaa sinua sellaisenaan.


Lue myös: Haluatko osoittaa rakkautesi kumppanillesi? Yksinkertainen keino toimii ylitse muiden

Lähde: She Knows

Kilpailut

Uusimmat