Toivotko lomaromanssisi kestävän? Ota huomioon muutama seikka

09.09.2015 19:15 - Pauliina Jokinen

Kesällä alkaneet romanssit saattavat pian vedellä viimeisiään.

Alkoiko romanssisi kesän helteisimmällä hetkellä? Olivatko yhteiset hetket auringonlaskuja- ja nousuja nuotion äärellä sekä yhteisiä yöuinteja meressä?

Kesällä ihastuminen on helppoa ja lomalla yhteistä aikaa on helppo löytää, mutta miten käy syksyn ja arjen saapuessa?

Toivoisitko, että orastava ihmissuhteesi jatkuisi pidempään? Muutama asia kannattaa ottaa huomioon, jos toivoo romanssin muuttuvan parisuhteeksi.

Ole rehellinen itsellesi
Onko teillä muuta yhteistä kuin yhdessä aikaa viettävä kaveriporukka tai lempivalkoviini? Kohtaavatko arvonne ja toiveenne tulevaisuudesta?

- Usein kesän jälkeen huomaa, ettei suhde kestä syksyä. Ennen kuin menet asioiden edelle, ota huomioon muutama asia: Oletteko sopineet olevanne vain toistenne kanssa? Teettekö pidemmän aikavälin suunnitelmia yhdessä? Kutsutteko toisianne tyttö- ja poikaystäviksi? Jos ette, on aika käydä aiheesta vakava keskustelu ja katsoa, ajatteletteko asiasta samalla tavalla, psykoterapeutti Mary Jo Rapini kertoo Glamour-lehden haastattelussa.

Etsikää uusia tapoja pitää romantiikkaa yllä
Kesällä on helppo elää kuin elokuvassa: juoda kuohuvaa laiturilla tai viettää ihania piknik-hetkiä puistossa. Rakastuminen on helppoa, kun ympärillä puitteet ovat kohdillaan.

- Osa romanssista muodostuu tunnelmasta. Pitäkää romanssia ja jännitystä yllä jatkamalla parhaiden hetkien ylläpitoa. Käykää kävelyllä syyssateessa tai kuumalla kaakaolla kahvilassa, Rapini muistuttaa.

Näe vaivaa
Tutkimukset osoittavat romantiikan sitovan pariskuntia tiiviimmin yhteen. Romanttinen aamupala mimosalla maistuu erityisen hyvältä, kun ikkunan takana sataa kaatamalla.

- Priorisoi yhteinen aikanne ja tee huomionosoituksista jatkuvia, Rapini neuvoo.


Lue myös: Suomalaispsykologi täräyttää: Älä mene naimisiin umpirakastuneena

Lähde: Glamour

Kilpailut

Uusimmat