Tuore tutkimustulos hätkähdyttää: joka kuudes toivoo naineensa jonkun muun

12.07.2013 12:15 - Laura Sulkava

Häistä odotetaan alkavana yhteinen koko elämän kestävä taival, elämän auvoisin aika.

Brittitutkimuksen mukaan joka kymmenes naimisissa oleva tuntee kuitenkin olevansa jumissa avioliitossaan ja hälyttävästi 15 prosenttia toivoo naineensa jonkun muun kuin puolisonsa.

Miehet näkevät suhteensa suurimmaksi heikkoudeksi epätyydyttävän seksin, joka on heikentynyt edelleen vuosien myötä. Naisia ei yhtä paljon huoleta fyysinen puoli, vaan mieltä synkentävät rahahuolet sekä hauskuuden puute.

Miksi suhteessa pysytään?

Syyt eri sukupuolten jäämiseen suhteeseen ovat myös eroavaiset. Naisten pohtiessa avioeron tuottamia rahahuolia, miehet surkuttelevat mahdollist huonoa vaikutusta perhesuhteisiin.

Tutkimusta toteuttamassa ollut juristi Amanda McAllisterin mukaan avioeron tulisi luonnollisesti olla viimeinen viahtoehto, mutta on hälyttävää kuinka useat pysyvät liitossaan esimerkiksi taloudellisten huolien pelossa, vaikka ovat onnettomia.

- Olen 15 vuoden aikana työssäni perhejuristina nähnyt sekä miehiä että naisia, jotka pysyvät rakkaudettomissa avoliitoissaan, koska tuntevat syyllisyyttä tai pelkäävät jäävänsä yksin, kertoo McAllister.

Jopa 40 prosenttia lapsellisista tutkimukseen vastanneista kertoi pysyvänsä kumppaninsa kanssa lasten vuoksi. Juristin mukaan on kuitenkin todistettu lasten olevan onnellisempia, kun he tuntevat vanhempien onnellisuuden.

Lähde: Female First

Kilpailut

Uusimmat