Unohda ensitreffien ylisuunnittelu - musiikki voi olla kaiken a ja o

12.01.2015 11:15 - Eeva Rajala

Esimerkiksi hiljainen puisto ei välttämättä toimi ensitreffipaikkana.

Jos soittaa taustamusiikkia ensitreffeillä, saatat päästä seuralaisesi kanssa vielä toistamiseenkin ulos. Ensitreffeillä ei tuoreen tutkimuksen mukaan kannata keskittyä esimerkiksi kukkakimppuihin eikä ainakaan hiljaisuuden kuuntelemiseen. Japanilaistutkimuksen mukaan treffeillä käyvä kaksikko löysi saman aaltopituuden paremmin, jos taustalla soitettiin musiikkia, verrattuna treffipariin, jotka keskustelivat ensi kertaa hiljaisuuden vallitessa.

Musiikki auttaa ihmistä muodostamaan nopeammin yhteyden toiseen ihmiseen, sillä musiikki aktivoi aivojen limbisen järjestelmän, joka osallistuu muun muassa motivaation ja tunteisen säätelyyn. Tutkija Sumi Shigenon mukaan musiikki saa ihmiset tuntemaan myös olonsa onnellisemmaksi ja sosiaalisemmaksi.

Tutkimuksessa selvisi, että ensitreffit hoitunevan paremmin taustamusiikin kanssa, vaikka musiikki ei olisikaan ihan lempimusiikkia. Shigenon mukaan treffikokemus voi olla sitä positiivisempi mitä parempaa musiikkia treffeillä soitetaan. Kannattaa siis tutkia treffikumppanin musiikkimieltymystä etukäteen ja viedä hänet paikkaan, missä soitetaan sopivaa musiikkia.

Ensitreffejä ei tutkijoiden mukaan välttämättä kannata viettää hiljaisessa puistossa tai musiikittomassa ravintolassa.

Lue myös: Ensitreffeillä kannattaa tilata jälkiruokaa - lue miksi

Lähde: Men's Health

Kilpailut

Uusimmat