Kuva: Fotolia

Uskallatko lukea? 5 ratkaisevaa merkkiä paljastavat oletko hyvässä vai huonossa suhteessa

06.11.2016 14:15 - Karoliina Kotala

Kukaan ei halua elää huonossa parisuhteessa, mutta aina itsekään ei tunnista epäterveellistä suhdetta, vaikka siinä eläisi.

Toisinaan oman suhteen analysointi ja askeleen ottaminen taaksepäin voivat auttaa näkemään, missä tilassa oma parisuhde todella on. Tuhoisat merkit, kuten henkinen tai fyysinen pahoinpitely vaativat nopeita toimia, mutta paljonpuhuvia merkkejä voi olla muitakin. Kysy siis itseltäsi seuraavat kysymykset ja pohdi vastauksiesi pohjalta suhteesi tilaa. 

Tuleeko parisuhteestasi sinulle hyvä olo? 

Asiantuntijoiden mukaan tämä yksinkertainen kysymys on ratkaiseva määrittämään suhteesi tilaa. Jos suurimman osan ajasta parisuhteesi tuntuu sinusta hyvältä, ovat merkit hyvät. Jos taas vastaat kieltävästi kannattaa pohtia miksi näin on. Riitelettekö usein? Muista kuitenkin, ettei mikään suhde ole pelkkää onnea ja auvoa, vaan riidat kuuluvat terveeseenkin suhteeseen. 

Saako parisuhteeni minut tuntemaan oloni hyväksi omana itsenäni? 

Jokainen on vastuussa omasta onnestaan, mutta kumppanin merkitys on myös tärkeä. Kumppani voi vahvistaa itseluottamustasi ja tehdä olosi tärkeäksi tai latistaa sinua. Jos sinusta tuntuu, ettet vastaa kumppanisi odotuksia kannattaa suhdetta pohtia ja miettiä oletteko toisillenne oikeita. 

Muutanko itseäni kumppanini vuoksi? 

Jos yrität muuttaa itseäsi liikaa kumppanisi vuoksi esimerkiksi pukeutumalla hänen mieltymystensä mukaan, on se huono merkki. Sinun tulisi kelvata juuri sellaisena kuin olet. 

Miltä minusta tuntuu ennen kuin näen kumppanini? 

Jos olette olleet yhdessä jo pitkään, tuskin tunnet perhosia vatsan pohjassa, mutta jos ennen tapaamistanne tunnet olosi ahdistuneeksi tai epämukavaksi on se huolestuttava merkki. Kyseiset oireilut voivat myös olla merkki luottamuksen puutteesta, joka on itsessäänkin huolenaihe. 

Kuinka usein näen ystäviäni? 

Pohdi kuinka usein näit ystäviäsi ennen parisuhdetta ja kuinka usein näet heitä nykyisin. Toki usein suhteen kuherruskuukausivaiheessa rakastuneet viihtyvät vain toistensa seurassa, mutta jos tingit omista menoistasi ja ystävistäsi kumppanisi vuoksi ei suhde ole terveellä pohjalla. 

Lue myös: Pidä parisuhteesi intohimoisena - suomalainen psykologi paljastaa toimivat keinot

Lähde: Women's Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat