Kuva: Fotolia

Uusi parisuhde laittaa sinut testiin: Lue, mitä opit uuden kumppanin kanssa

02.08.2016 15:45 - Tiina Svensk

Tuoreessa parisuhteessa kaikki on ihanaa ja jännittävää, mutta samalla myös opettavaista.

Oletko löytänyt rinnallesi uuden rakkaan, ja deittailu on siirtynyt vakiintumisen ja parisuhteen puolelle? Elite Daily muistuttaa kaikkia uusia pareja ja rakastuneita siitä, mitä kaikkea uusi suhde voikaan sinulle opettaa. Sen lisäksi, että opit tuntemaan kumppanistasi lisää, ymmärrät asioita myös itsestäsi - ja suhteista yleensäkin.

Ymmärrät sitoutumisen arvon

Oikean ihmisen osuessa kohdalle sitoutuminen ei tunnu enää lainkaan pelottavalta tai ahdistavalta ajatukselta. Uudessa suhteessa opit kuitenkin varmasti ymmärtämään, miksi ihmiset haluavat sitoutua.

Kun tiedät löytäneesi oikean ihmisen rinnallesi, haluat myös panostaa suhteeseen ja kaikkiin niihin hyviin asioihin, joita se tuo mukanaan.

Opit itsestäsi - myös outoja asioita

Kun rinnallasi on joku, joka näkee sinut jatkuvasti erilaisissa tilanteissa ja elämäsi hetkissä, huomaat myös itse, kuinka käyttäydyt eri tilanteissa. Oletko koskaan huomannut, kuinka paljon esimerkiksi stressaat eri tilanteista tai itket? Kun käyttäydyt niin jonkun toisen nähden, tulet myös itse tietoiseksi toiminnastasi.

Suhteessa opit myös ymmärtämään, että aiemmin yksin koetut hetket ja ajatukset eivät ole enää välttämättä yksityisiä, vaan sinun on opittava jakamaan ne jonkun toisen kanssa.

Ymmärrät, että oikeaa kaavaa suhteeseen ei ole

60 vuotta naimisissa olleet pariskunnat eivät aloittaneet liittoaan niin, että he tietäisivät pitkän liiton salaisuuden. Tuskin kukaan tietää oikeita rakennuspalikoita, joiden avulla suhde pysyy pystyssä ja vakaana. Ei siis ole oikeaa tapaa hoitaa suhdetta - on vain teidän tapanne. Opit ymmärtämään, että sinun on löydettävä juuri oikea tapa teille. 

Opit tunteistasi

Annatko toisinaan tunteiden ottaa vallan, vaikka tilanne ei sitä välttämättä vaatisi. Sivaltavat kommentit tai sarkasmi saattavat olla sinulle ominaisia tapoja osoittaa suuttumustasi tai turhautumistasi, mutta suhteessa tulet tietoiseksi tavoistasi. Silloin et enää halua kinastella turhaan rakkaasi kanssa, etkä varsinkaan satuttaa häntä sanoillasi.

Opit siis tunteistasi, ja opit ymmärtämään niitä paremmin. Samalla tapaa sinä opetat uutta kumppaniasi hänen tunteistaan ja käytöstavoistaan.

Lue myös: Uusi parisuhde: 7 asiaa, joista murehtiminen kannattaa lopettaa nyt

Lue myös: Uusi suhde aluillaan? Asiat, joista kannattaa pyrkiä eroon

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat