Valehteleeko kultasi sinulle? Voit selvittää sen muutamia tekoja tarkkailemalla

03.10.2014 12:45 - Susanna Karttunen

Pelkäätkö rakkaasi pettävän sinua tai salaavan sinulta jotain? Vinkkien avulla tunnistat valheet paremmin.

Parisuhteessa luottamus toiseen on tärkeää. Koskaan ei kuitenkaan voi olla täysin varma, mitä toinen ajattelee.

Jos epäilet rakkaasi valehtelevan, voit useinkin olla oikeassa. Alla olevien vinkkien avulla voit analysoida kumppanisi käyttäytymistä ja yrittää selvittää, puhuuko hän totta vai ei.

1. Suun peittäminen

Käsien laittaminen suun eteen voi olla merkki siitä, että henkilöllä on epämukava olo tai että hän salaa sinulta jotakin.

2. Käsien piilottelu

Yksi valehtelun merkki on, että ihminen yrittää piilotella käsiään. Hän saattaa laittaa ne taskuihinsa tai vaikka selän taakse.

3. Yksityiskohdat

Valehtelija saattaa pelätä, ettei hänellä ole tarjottavana tarpeeksi yksityiskohtia valheellisesta tarinastaan. Siksi hän saattaa alkaa perustelemaan asiaansa tavallista yksityiskohtaisemmin.

4. Silmät

Syyllisyys voi saada ihmisen välttelemään katsekontaktia. Toisaalta, jos kumppanisi yhtäkkiä tuijottaa sinua epätavallisen pistävästi silmiin kertoessaan, miksi joutui jäämään ylitöihin, voi puhe hyvinkin olla palturia.

5. Ajoitus

Jos kultasi pitää huomattavan pitkän tauon ennen kysymykseen vastaamista, saattaa hän miettiä kuumeisesti vakuuttavaa vastausta. Myöskin liian nopeasti vastaaminen tai puhuminen vikkelään tahtiin saattaa merkitä, että hän yrittää epätoivoisesti vakuuttaa sinut jostakin.

6. Toistaminen

Jos kumppanisi toistaa toistuvasti esittämäsi kysymyksen, saattaa hän taktikoida itselleen lisäaikaa vastauksen keksimiseen.

7. Yhtäkkinen rehellisyys

Joskus valehteleva kumppani saattaa alkaa avautua jostain muusta asiasta sen sijaan, että vastaisi kysymykseesi. Esimerkiksi, jos kysyessäsi kenen kanssa hän lounasti, alkaa hän tähän vastaamisen sijaan pyytelemään anteeksi sitä, kuinka paljon rahaa tuhlasi kyseisellä lounaalla.

8. Nenän kutiaminen

Kummallista mutta totta: joidenkin ihmisten nenä alkaa kutiamaan heidän valehdellessaan. Yllättävä aivastus saattaa siis joskus kertoa valehtelusta.

9. Tutkiskele

Yritä miettiä kultasi käyttäytymistä objektiivisesti. Uskoisitko heidän tarinaansa, jos kyseessä olisi kaverisi poikaystävä?

Uutisoimme aiemmin, että naisille yritetään valehdella useammin kuin miehille. Lue lisää asiasta täältä.

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat