Vatsassa liihottavat perhoset ovat todellisia - 8 mielenkiintoista faktaa rakkaudesta

17.02.2014 09:15 - Reija Saarinen

Rakkaus on ihmeellinen asia ja siihen liittyy myös monia erikoisia faktoja.

Rakkaus on asia, joka saa ihmisessä aikaan monenlaisia tunteita ja ajatuksia. Tämän lisäksi siihen liittyy myös monenlaisia mielenkiintoisia faktoja.

1. Yksiavioisia suhteita on muillakin kuin ihmisillä

Ihminen ei todellisuudessa ole ainoa laji, joka on yksiavioinen. Esimerkiksi sudet, joutsenet, mustat korppikotkat, albatrossit sekä termiitit ovat niitä elämiä, jotka etsivät elinikäistä kumppania.

2. Kun rakastavaiset katsovat toisiaan silmiin, heidän sydämen sykkeensä synkronoituvat

Eräiden tutkimusten mukaan rakastuneet pariskunnat voivat sykronoida sydämen sykkeensä katsomalla toisiaan silmiin kolmen minuutin ajan.

3. Rakkaan kuvan katsominen vähentää kipua

Erään kokeilun mukaan rakkaan kuvan katsominen saattaa vähentää kipua tuntuvasti.

4. Ihmiset, jotka ovat samalla vetovoiman tasolla, päätyvät todennäköisesti yhteen

Monet psykologiset ja sosiaaliset kokeet ovat osoittaneet, että on olemassa malli, jonka mukaan ihmiset valitsevat kumppaninsa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ihmiset, jotka ovat samalla vetovoiman tasolla, päätyvät todennäköisesti yhteen.

5. Liian samanlaisten ihmisten parisuhde ei yleensä kestä

Kuten tiedämme, vastakohdat usein kiinnostavat ihmisiä. Tämän puolesta puhuvat myös tutkimukset, joiden mukaan liian samanlaisten ihmisten parisuhteet eivät yleensä ole kovin pitkäikäisiä.

6. Sydänsärky ei ole vain metafora

Tutkimusten mukaan traumaattiset tapahtumat, kuten ero tai rakkaan kuolema, voivat todellakin aiheuttaa kipua sydämessä. Tätä kutsutaan särkyneen sydämen syndroomaksi. Tila johtuu siitä, että syvä ahdistus vapauttaa aivoista kemikaalia, joka aiheuttaa sydänkipua ja hengenahdistusta.

7. Romanttinen rakkaus muuttuu sitoutuneeksi rakkaudeksi

Pariskuntien romanttinen rakkaus on usein hyvin erilaista jo vuoden yhdessä olon jälkeen. On arvioitu, että romanttinen rakkaus, johon liittyy euforia, riippuvuus sekä vatsassa liihottavat perhoset, kestää noin vuoden ajan. Tämän jälkeen alkaa niin sanottu sitoutunut rakkaus.

8. Vatsassa liihottavat perhoset ovat todellisia

Kun ihminen ihastuu tai rakastuu, hän tuntee vatsassaan niin sanottua perhosten liihottelua. Niiden aiheuttajana on adrenaliini.

Lähde: Bored Panda

Kilpailut

Uusimmat