Kuva: Fotolia

Vetoaako parta naisiin? Tutkimus selvitti

19.09.2016 14:15 - Reija Saarinen

Tutkimuksen mukaan parrakas mies on siis paitsi komea myös todellista aviomiesmateriaalia.

Jo pitkään on tiedetty, että parrakkaissa miehissä on usein sitä kuuluisaa karismaa. Mutta mitä naiset heistä todella ajattelevat?

Tulosten mukaan näyttää siltä, että vahvasti parrakkaat miehet ovat naisten mielestä parempi kumppaneita pitkäaikaisia suhteita ajatellen.

Tutkijat pyysit lähes 9000 naista arvioimaan kuvissa näkyvien miesten viehättävyyttä. Kuvissa nähtiin niin siloposkisia kuin vahvasti parrakkaitakin komistuksia. Tulosten mukaan jos miehellä oli naiselliset piirteet miehellä, sitä vähemmän viehättävä hän oli naisten silmissä ilman partaa.

- Lyhyt ja siisti parta oli kaikista houkuttelevin pitkään suhteeseen. Sen sijaan vähiten houkutteli muhkea kokoparta, joka oli kyllä houkutteleva lyhyttä suhdetta ajatellen, tutkija kertoo.

Saattaa olla, että parta toimii näissä tapauksissa eräänlaisena signaalina miehen maskuliinisuudesta ja sosiaalisesta valta-asemasta.

- Parrakkaat miehet myös listataan useammin aggressiivisemmiksi, dominoivemmiksi sekä vanhemmiksi kuin parrattomat miehet.

Lue myös: Parta vanhentaa miestä - mutta miten paljon?

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat