Kuva: Senja Rapila

Ville, 33: "Rakkauden tunnetta ei voi tuntea joka päivä"

26.06.2016 10:10 - Reija Saarinen

Rakkaudesta-sarjassa erilaiset ihmiset puhuvat avoimesti ja rohkeasti sellaisistakin asioista, joita ei ole välttämättä tapana sanoa ääneen. Nyt äänessä on Ville.

Rakkaus perheessä

"Mulla on vaimo, yksi poika ja toinen lapsi tulossa. Sen lisäksi olen itse nelikatraisen perheen nuorimmainen ja mulla on loistavat välit perheeseeni ja vanhempiini. Emme juurikaan keskustele pitkistä välimatkoista johtuen, soitellaan, kun on asiaa, mutta sitten kun nähdään niin kaikki on ihan niin kuin ennenkin. Vanhemmiltani olen oppinut sellaisen tasaisen arkisen ja pitkäjänteisen elämäntyylin arvostamisen ja virheet hyväksyvää, anteeksiantavaa elämänasennetta."

"Rakastan poikaani ja vielä syntymätöntä lastani, vaimoani, perhettäni, ystäviäni. Lähimmäistäni. Rakastan autoani kuin cowboy hevostaan - vanha Volvoni on mun luottoratsu. Pyrin myös rakastamaan vihamiestäni, mutta se ei kyllä ihan rehellisesti aina onnistu vaikka yritys on kova. Onneks niitä ei universumista montaa löydy."

"Kun sanon vaikka rakastavani poikaani, se pitää paikkansa myös silloin, kun olen väsynyt ja poika kiukuttelee eikä nuku tai syö. En voi alkaa vihata poikaani sen takia, koska olen päättänyt rakastaa. Sama päätös koskee kaikkia muitakin ihmisiä, joita rakastan. Rakkaus on täydellistä hyväksymistä."

"En oikeastaan kadu tekemiäni päätöksiä. Olen aina ollut rehellinen itselleni ja ympäristölleni ja tehnyt päätökset aika rationaalisesti. Silloin kun olin paljon menossa bändikuvioiden ja kiertueiden takia, pidin visusti huolen siitä, ettei minulla ollut silloin vakavaa parisuhdetta. Nyt minulla on vaimo ja pieni lapsi. Siksi on ollut pakko tehdä järkipäätös ja vähentää muita menoja."

Rakkaus parisuhteessa

"Tärkein asia, jota rakastavassa parisuhteessa täytyy varjella, on luottamus. Se on kuin hauras lasikulho, jonka sisällä on paljon muita parisuhteeseen liittyviä asioita. Tämän luottamuskulhon sisällä on esimerkiksi sellaisia asioita, kuin parempi itsetunto, vapautuneisuus, iloisuus, rennompi suhtautuminen seksiin ja vaikkapa tietoisuus siitä, että toista ei tarvitse kontrolloida. Jos rikot tämän kulhon kerran, niin näitä muita palasia saa sitten keräillä ympäri maakuntaa ja pitkän aikaa."

"Tämän lisäksi vilpitön hyvä tahto toista kohtaan. Jos ajattelet puolisostasi aina pahinta, niin alat automaattisesti rakentaa puolistosta itsellesi vastustajaa. Jos pyrit ajattelemaan puolisostasi parasta, niin automaattisesti huomaat olevasi hieman armollisempi toiselle ja itselle. Rakkauden tunnetta ei ihan joka päivä voi tuntea, toisen piirteet voivat ajoittain ärsyttää tai muuta, mutta jos säilyttää huononakin päivänä edes kunnioituksen toista kohtaan, niin se suodattaa jo pahimmat sammakot veke. Tämäkin asia on tietoinen päätös."

"Rakkaus on oikeastaan kahta asiaa. Se on verbi ja sitten se on tahtoa. Rakkauden sisällä on myös sellaisia vähäpätöisempiä asioita, kuten romantiikka, seksi, tunteet ja huomionosoitukset. En ikinä, siis ikinä, jättäisi rakkautta niinkin häilyvän asian, kuin tunteiden varaan. Rakkaus tarkoittaa sitä, että nimenomaan tahdotaan kohdata ja jakaa elämä yhdessä riippumatta siitä, miltä se juuri nyt tuntuu. Päätös siitä, että tuo tuossa on valittuni jonka kanssa kohtaan myrskyt ja negatiiviset asiat yhdessä. Ja tämän henkilön kanssa jaan myös ne mukavat asiat, joihin kuuluu sitten romantiikka, seksi ja tunteiden näyttäminen ja muu lässy kama. Rakkaus on vankka päätös, eikä sitä saa sovi ihmisen ailahtelevat tunteet heilutella. Rakkaus alkaa hiipua, kun vilpitön tahto ja teot rakastamansa ihmisen eteen loppuu."

"Rakkaus on itsessään teko. Rakkauden takia ei tehdä tekoja. Se mitä minä teen ja miten toimin, ovat kokonaisuudessaan rakkautta. Tai sitten jotain muuta. Voin toimia niin, että syntyy rakkautta tai sitten voin toimia niin, että syntyy vihaa."

"Ainakin tiedän mitä tekoja en tee, koska rakastan. En altista itseäni tilanteille, jotka uhkaisivat avioliittoani tai perhettäni. Jos esimerkiksi kokisinkin vaikka ihastumisen tunteita jotain toista, kuin vaimoani kohtaan, en ruoki sitä tunnetta. En myöskään leikittelisi ajatuksella tai settaisi  itseäni tilanteeseen tai asemaan, jossa joutuisin edes miettimään asiaa. Se ei tarkoita eristäytymistä, vaan sitä että vain tiedostaa sen mitä tapahtuu ja tekee sen mikä on oikein."

Pääset lukemaan aikaisemmat Rakkaudesta-artikkelit täältä.

Kilpailut

Uusimmat