Kuva: Senja Rapila

Vilma, 23: "Parhaimmillaan rakkaus rauhoittaa"

25.09.2016 10:10 - Reija Saarinen

Rakkaudesta-sarjassa erilaiset ihmiset puhuvat avoimesti ja rohkeasti sellaisistakin asioista, joita ei ole välttämättä tapana sanoa ääneen. Nyt äänessä on Vilma.

"Itselläni ensimmäinen iso ihastus ja teinirakkaus oli 11-vuotiaana samalla luokalla olevaan poikaan, joka oli todella ihana. Hän oli myös ensimmäinen poikaystäväni. Suhde oli todella viaton ja suloinen. Emme ikinä esimerkiksi pitäneet toisiamme kädestä, vaan kävimme puistossa kävelemässä ja pelasimme Simssiä.

Minulle rakkaus tarkoittaa tietynlaista turvaa ja rauhaa. Se saa kivalla tavalla juurtumaan. Ainakin omalla kohdallani rakkaus on toiminut sellaisena tasapainottavana juttuna. Parhaimmillaan rakkaus onkin minusta sitä, että se rauhoittaa ihmisen tietyllä tavalla.

Pidemmissä parisuhteissani olen ymmärtänyt sen, että suhde muuttuu paljon ajan kuluessa. Siitä syystä ystävyys on parisuhteessa yksi tärkeimmistä asioista. On myös tärkeää, että toisen kanssa viihtyy ja voi olla täysin oma itsensä. Rakkaus ei ole ikuisesti superkiihkeää, eikä sen tarvitsekkaan olla. Siksi myös sellaisen perushengailun tulee toimia.

Pettäminen on sellainen asia, mitä en varmaan koskaan voisi antaa anteeksi. Jotkut varmasti pystyvät antamaan anteeksi ja unohtamaan tapahtuneen. Itse kuitenkin luulen, että pettäminen jättää aina sellaisen tietynlaisen epäilyn mieleen, se tuhoaisi paljon.

Pettämisen lisäksi minut saisi eroamaan halveksunta ja lyttääminen. Minusta on todela tärkeää, että suhteessa on sellainen molemminpuolinen kunnioitus. Mieluummin sitä tulee yrittää antaa toiselle voimaa, ei riistää sitä.

Olisin valmis tekemään rakkauden vuoksi ihan mitä vain. Sehän on melkein se rakkauden määritelmä, että sitä toista rakastaa niin paljon, että on valmis tekemään hän puolestaan mitä tahansa. Olen itse löytänyt ihmisen, jonka vuoksi laittaisin itsestäni kaiken peliin. Se tuntuu todella hyvältä."

Lue kaikki rakkaudesta artikkelit täältä.

Kilpailut

Uusimmat