Voiko eksän kanssa olla ystävä? Asiat, jotka kannattaa tietää

20.03.2015 23:15 - Noora Suomalainen

Eron jälkeen voi tuntua täysin mahdottomalta ajatukselta, että pystyisi olemaan ystävä entisen kumppanin kanssa. Toisille ystävyys taas jatkuu luonnostaan, vaikka ei parisuhteessa enää olisikaan.

Ihmiset ovat todella erilaisia ja niin ovat parisuhteetkin. Eron tapahduttua on edessä vaikea päätös siitä, jatketaanko yhteydenpitoa. Toisille on selvää, että kaikki yhteydet entiseen kumppaniin tulee katkaista, mutta toiset taas haluavat pysyä edelleen väleissä.

Alla on kuusi Elite Dailyn listaamaa asiaa, jotka kannattaa pitää mielessä, kun harkitsee ystävyyttä entisen kumppanin kanssa.

1. Tee itsellesi säännöt

Mieti, mikä on parasta itsellesi ja toimi sen mukaan. Jos ystävyys entisen partnerin kanssa ei tunnu oikealta, se ei voi olla silloin oikea vaihtoehto.

2. Jokainen tilanne on erilainen

Jokainen ihminen ja tilanne on erilainen, ja päätökset täytyy tehdä aina tapauskohtaisesti. Jos olet saanut säilyttää välit ystävänä ensirakkauteesi, se ei tarkoita sitä, että niin kävisi uudestaan toisen ihmisen kohdalla.

3. Ole rehellinen

Itselleen on helppo vakuutella, että kaikki on hyvin, vaikka oikeasti asia olisikin kaikkea muuta. Tärkeintä on olla rehellinen itselleen, jotta oikeasti tietää, onko valmis kaveruuteen entisen kumppanin kanssa.

4. Anna aikaa

Intiimistä suhteesta kaveruuteen hyppääminen voi olla todella vaikeaa, joten kannattaa antaa aikaa niin itselleen, kuin entisen suhteen toisellekin osapuolelle. Jos kaveruus entisten rakastavaisten välille on tarkoitettu, se tulee ajan myötä myös tapahtumaan.

5. Salli suruaika

Ero voi olla monesti todella raskas ja surullinen, joten suruaika on täysin normaalia. Kaveruutta ei kannata yrittää aloittaa, kun pahin suruvaihe on vielä kesken.

6. Ole hienotunteinen

Vaikka suhde onkin päättynyt, se ei tarkoita välttämättä sitä, että tunteet toista kohtaan ovat kadonneet. Toisen satuttaminen ei ole hyvä idea, kun toinen vielä suree menetettyä parisuhdetta. Eron jälkeen kannattaa olla hienotunteinen toista kohtaan.

Lue myös: Janottaako vanha suola? 16 faktaa on-off-suhteista

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat