Kuva: Fotolia

Voiko seksisuhde ystävän kanssa toimia? Muista yksinkertaiset neuvot

14.01.2016 18:15 - Pauliina Jokinen

Seksiin liitetään usein myös tunteet.

Voiko seksisuhde ystävänä kanssa toimia? Onko aina oletettavissa, että ajan myötä toinen ihastuu ja lopulta jomman kumman tunteet kokevat kolauksen? Voiko seksiä harrastaa ilman tunteita?

- Ihmisillä on seksisuhteita ystäviensä kanssa, sillä he eivät halua sitoutua enempää, mutta haluavat silti tuntea yhteyttä jonkun toisen kanssa, terapeutti Laurie Sloane kuvailee.

Niin sanotut friends with benefits -suhteet saattavat kuulostaa riskiltä: joku saa kuitenkin siipeensä. Asiantuntijan mukaan seksisuhde ystävän kanssa ei kuitenkaan ole tuhoon tuomittu idea.

- Jos näköpiirissä ei ole romanttista rakkautta, on olemassa mahdollisuus tutkia omia mieltymyksiään. Ja kukapa olisi parempi kumppani siihen kuin ystävä?, terapeutti Matt Lundquist muistuttaa.

Suhteet voivat toimia, ilman, että kumpikaan rakastuu tai loukkaantuu, jos muistaa muutaman yksinkertaisen säännön.

Muista olla ystävä

Paras asia, jonka seksisuhteesta ystävän kanssa voi saada irti, on lopulta kuitenkin ystävyys. Liian moni keskittyy vain suhteesta saataviin hyötyihin, vaikka ystävyys on kaiken pohjana.

Seksisuhteen tulisi rikastuttaa rakkauselämääsi, ei korvata sitä

Toisinaan elämä voi olla hieman yksinäistä, joten miksipä et piristäisi sitä ainakin makuuhuoneen puolella? Deittailun aikakaudella kumppanin etsiminen saattaa tuntua raskaalta ja seksisuhde ystävän kanssa voi tuoda tähän hetkellisen helpotuksen. Kannattaa kuitenkin muistaa kyseessä olevan vain väliaikainen ratkaisu.

Sinun on oltava rehellinen

Suhteen laadusta keskustelu saattaa tuntua epäseksikkäältä, mutta on olennainen osa kaiken toimimista. Kun kyseessä on niinkin intiimi ja haavoittuva asia kuin seksi, on kaiken oltava läpinäkyvää ja molempien kartalla siitä, missä suhde menee.

Kannattaa myös sopia, mitä tehdä, jos jompikumpi ihastuu suhteen aikana tai vaihtoehtoisesti tapailee jotakin toista henkilöä vakavammin.


Lue myös: Pariskunnat paljastavat suurimmat salaisuutensa: "Emme ole harrastaneet seksiä vuoteen"

Lähde: Self

Kilpailut

Uusimmat