Yleisimmät tekosyyt kieltäytyä seksistä - ja parhaat vastaukset kumota ne!

26.10.2012 08:45 - Karoliina Kotala

Vaikka seksin harrastamisen hyödyt tiedetäänkin, voivat muun muassa kiire ja stressi hillitä haluja. Shape-sivusto listasi yleisimmät syyt kieltäytyä seksistä.

Seksin harrastaminen on kannattavampaa kuin moni arvaakaan. Seksuaalinen aktiivisuus parantaa vastustuskykyä, helpottaa stressiä, vähentää kipua ja tietysti vahvistaa parisuhdetta. Tuoreen tutkimuksen mukaan yli 60 prosenttia naisista harrastaa kuitenkin seksiä vain kerran viikossa. Alla yleisimmät syyt, joiden vuoksi petipuuhista useimmiten kieltäydytään.

1. Väsymys.
Usealta löytyy aikaa petipuuhille vasta illan tullen, jolloin yleinen selitys seksistä kieltäytymiselle on väsymys. Seksi kuitenkin antaa energiaa, eikä sen tarvitse kestää tunteja; lyhyt sessio on yhtä terveellinen ja miellyttävä.

2. Päänsärky.
Tutkimusten mukaan naiset, jotka kärsivät usein päänsäryistä, raportoivat muita useammin seksuaalisista vaikeuksista. Toisinaan petipuuhat voivat helpottaa kipua, mutta pahimmillaan tietyt migreenilääkkeet voivat viedä seksihalut pahemman kerran. Jos päänsäryt haittaavat elämää, on ehdottomasti syytä kääntyä lääkärin puoleen.

3. "En ole sillä tuulella".
Intohimon kuumimmat liekit saattavat usein hiipua vuosien myötä. Intohimon liekkiä kannattaa sytytellä uudestaan harrastamalla seksiä jossain muualla, kuin missä sitä perinteisesti on harrastettu. Hormonien heittelyt voivat vaikuttaa halukkuuteen, joten jos kiinnostus petipuuhiin lopahtaa kokonaan, voi syytä etsiä esimerkiksi väärästä ehkäisypillerimerkistä.

4. Puhumattomat asiat tai riita.
Jos kiinnostus kumppania kohtaan on hiipunut, voivat syynä olla selvittämättömät asiat suhteen taustalla. Usein erityisesti naisilla on taipumus pysytellä hiljaa asioista, jotka vaivaavat. Puhuminen voi siis pelastaa sekä seksielämän, että parisuhteen.

Lähde: Shape

Kilpailut

Uusimmat