Kuva: Fotolia

Ystävälleni: "En ole pitänyt yhteyttä, koska olen hävennyt niin paljon"

16.10.2016 20:15 - Rea Tallgren

Avoin kirje -sarjassa ihmiset kirjoittavat avoimesti ja rohkeasti asioista, jotka ovat jääneet sanomatta tai kuulematta.

"Ystävälleni, 

Joskus, koko yön valvottuaan, aamukuudelta huomaa ajattelevansa jotakuta ihmistä. Tänään ajattelin sinua. 

Tiedän, että hiljaiset vuodet välillämme ovat olleet liian pitkiä. Haluan kertoa sinulle, miksi yhteydenpitomme omalta osaltani on hiipunut melkein päivittäisestä naapuritaloissa asuvien ystävien onnellisista hetkistä toiselle paikkakunnalle muuton ja satunnaisten Facebook -viestejen kautta täydelliseksi hiljaisuudeksi. 

Häpeän. Sen kesän, jolloin tutustuimme, jälkeisestä syksystä eteenpäin seuraavat puoli vuotta vietin  elämästäni enemmän aikaa humalassa, kuin selvinpäin. Hukutin sydänsurujani, opiskelijaelämä oli villiä, baarit auki myöhään, Alko lähellä, eikä juoma ollut koskaan vähissä. Niin no, kyllähän sinä tiedät, olithan ainakin silloisten Facebook -päivitysteni perusteella mukana hyvin usein. 

Totuus on, että niistä ajoista minä en muista nyt, viisi vuotta myöhemmin, raitistuttuani, lähestulkoon mitään. Nekin asiat, joita muistan, ovat sellaisia, joita mielummin olisin ehkä muistamatta. Nukkumaan käyminen viideltä tietäen, että kolmen tunnin päästä alkaa koulu. Koulussa istuminen edellisillan humalassa. Alkosta juoman hakeminen lounastauolla. Yläosattomissa hoiperteleminen jossain päin kaupunkia.

Epätoivoiset rakkaudentunnustukset kenelle tahansa. Niitä saattoi tulla myös sinulle. 

Vaikka monet yhteisistä hetkistämme ovatkin mielessäni sumuisia, muistan jotain hyvääkin. Siltä ajalta, kun oli vielä kesäloma, enkä juonut niin paljoa. Muistan koko päivän mittaisen pyöräretkemme. Leffaillan meillä. Sen, miten sain jäädä luoksesi, koska en jaksanut mennä kotiin. Mukavan hengailun, kun ei ollut kiire mihinkään ja pystyimme vaan nauttia kesästä ja toistemme seurasta. 

Halusin vain kertoa, että vaikka emme ole aikoihin kohdanneet, olet minulle kuitenkin tärkeä, kaipaan sinua. Ehkä nyt, kun olen saanut tarpeeksi etäisyyttä vaikeisiin aikoihin, otan sinuun yhteyttä, kun palaan lomalle kotiseudulle. Voidaan viettää taas kesäpäivä, niinkuin silloin, kun elämä hymyili ja jäätelö maistui. 

Terveisin,

Ystäväsi"

Lue aikaisemmat Avoin kirje -sarjan kirjoitukset tästä

Lähetä meille avoin kirjeesi osoitteeseen rea.haverinen@bauermedia.fi. Voicen toimitus pidättää oikeuden muokata kirjeitä ja päättää itse niiden julkaisusta. Julkaistut kirjeet julkaistaan aina nimettöminä.

Kilpailut

Uusimmat