Ystävyyden ei tarvitse loppua - kolme tapaa pitää yhteyttä vanhoihin työkavereihin

12.09.2014 13:50 - Susanna Karttunen

Työpaikkaa vaihtaessa yksi niistä asioista, joita jää eniten kaipaamaan, ovat ihanat työkaverit. Vaikka yhteydenpitämiselle ei aina tuntuisikaan olevan aikaa, ei se ole niin vaikeaa kuin moni luulee.  

Samassa työyhteisössä tulee usein läheiseksi kollegojensa kanssa. Kun viettää päivittäin niin monta tuntia yhdessä, alkaa työpaikka helposti tuntua toiselta kodilta.

Yritystä vaihtaessa toivoo, että pysyy yhteyksissä kavereidensa kanssa. Tämä osoittautuu kuitenkin usein varsin hankalaksi toteuttaa, varsinkin jos työpaikalla ystävystyi monen henkilön kanssa.

Female First -sivusto kokosi kolme keinoa, joiden avulla varmistat, ettei ystävyytenne katkea työpaikan vaihdon jälkeen.

Järjestäkää säännöllisiä tapaamisia

Jos ystävystyit edellisessä työpaikassasi monen kanssa, on heidän tapaamisensa yksitellen ehkä hankalaa. Jälleennäkemiset isolla ryhmällä säästävät kaikkien aikaa. Tällöin saatte myös kokea saman ryhmähengen, joka oli ennen osa jokapäiväistä elämäänne.

Vaikka tapaisittekin vain kerran vuodessa, tämä traditio turvaa, että pysytte yhteyksissä. Voitte ottaa esimerkiksi tavaksi mennä yhteiselle joululounaalle lomien aikaan.

Tavatkaa alan tapahtumissa

Jos et ole vaihtanut alaa, ammattinne verkostoitumistilaisuudet ovat mainio tilaisuus nähdä vanhaa työporukkaa.

Seuraa tulevia tapahtumia ja varmista, että osallistut niihin. Muista vinkata tapahtumista entisille työkollegoillesi. Jos kyseessä on illalla oleva tapahtuma, voit ehdottaa porukalla menemistä aloittelu- tai jatkopaikkaan.

Seuraa heitä sosiaalisessa mediassa

Sosiaalinen media on yksi parhaista keinoista ylläpitää kaveruutta entisten kollegojen kanssa. Pysytte kärryillä toistenne päivittäisestä elämästä ja jaatte helposti uutiset suuremmistakin elämänmuutoksista.

Jos näet, että ex-kollegallasi on mennyt naimisiin, saanut ylennyksen tai hänellä on syntymäpäivä, muista lähettää hänelle onnitteluviesti tai mikä parempaa - soita hänelle ja höpöttele enemmänkin.

Annoimme aiemmin vinkkejä ärsyttävän työkaverin sietämiseen. Lue artikkeli täältä.

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat