Kuva: Fotolia

Netflixiin tulossa jättimuutos? Katsoja valitsee, saako sarja onnellisen lopun

06.03.2017 21:45 - Erica Alaluusua

Netflix kokeilee uutta teknologiaansa ensin lastenohjelmaan.

Mikäli huomaat usein tuhahtelevasi tv-sarjojen hahmojen "väärille" valinnoille, voi ratkaisu olla pian käsillä. Netflixillä on nimittäin suunnitelmissaan teknologia, jonka avulla katsoja voi vaikuttaa ohjelman tapahtumiin. 

Teknologia toimisi samalla tavalla kuin lapsuudesta tutut kirjat, joissa lukija voi valita minkä päätöksen hahmo tekee seuraavaksi. Päätökset johdattaisivat taas uuteen kohtaukseen. Tällaisen yksinkertaisen ja lineaarisen kerronnan lisäksi tulossa on myös monimutkaisempia tarinahaaroja, joissa katsoja voi yhdistellä useita eri juonenkäänteitä toisiinsa.

- Työskentelemme haarautuvien kertomuksien parissa, jotta katsoja voi todella tehdä valintoja katsellessaan ohjelmaa. Kaikki sisältö on saatavilla, jolloin katsoja voi käydä sen läpi eri tavoin. Katsotaan, miten se toimii. Tämä on kokeilu, katsotaan menestyisikö se. Tekijöille tämä on uusi aluevaltaus, lähde Netflixiltä paljasti Daily Mailille.

Teknologian toimivuutta ja suosiota aletaan testaamaan loppuvuodesta tunnettuun hahmoon perustuvassa lastenohjelmassa. Jos kokeilu onnistuu, aletaan teknologiaa jalostaa myös aikuisille suunnattuihin Netflixissä esitettäviin sarjoihin. 

Teknologia tarkoittaisi näyttelijöille useampien eri kohtausten kuvaamista, jotta katsojat voisivat päättää, mitä hahmolle seuraavaksi tapahtuu. Monimutkaisimmat versiot palaisivat ikään kuin takaisin, joten teoriassa ohjelmaa voisi katsella äärettömästi.

Netflix ei ole vielä paljastanut, käytettäisiinkö teknologiaa pelkästään uusiin ohjelmiin vai jalostettaisiinko sitä myös vanhempien sarjojen tuleville kausille.

Netflixin toimitusjohtaja Reed Hastings vahvisti, että interaktiivinen teknologia tosiaankin on tekeillä.

- Kun sinulla on interaktiivinen teknologia, voit kokeilla mitä tahansa, Hastings toteaa.

Lue myös: Netflix satsaa huikeaan uutuussarjaan - katso ensimmäinen teaser!

Lue myös: Netflixin uusi sarja näyttää upealta ja vaikuttaa kuumottavalta - katso traileri

Lue myös: Netflixiltä hurja satsaus: 100 miljoonan euron elokuva - mukana leffamaailman huippunimet!

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat