Mitä ihmettä Opel? Peräti seitsemän uutta automallia tänä vuonna

11.01.2017 07:30 - Teknavi / Mikko Autio

Opelin suosio on kasvanut Suomessa rajusti 2010-luvulla. Tänä vuonna kasvua yritetään jatkaa uudistuvalla mallistolla.

Opel on nostanut profiiliaan viime vuosina tasaiseen tahtiin. Vuoden 2015 lopulla markkinoille tullut täysin uusi Opel Astra niin sanotusti räjäytti pankin, ja pokkasi muun muassa Vuoden Auto 2016 -palkinnon sekä Euroopassa että Suomessa. Viime vuosi oli Opelille Suomessa neljäs peräkkäinen kasvun vuosi ja edellisen kerran merkki on yltänyt vastaavaan markkinaosuuteen (6,0 %) vuosituhannen alussa. Uusien autojen rekisteröinneillä mitattuna Opel nousi Suomen tilastoissa sijalle 5 ja kasvua edelliseen vuoteen kertyi yli 30 prosenttia.

Maahantuoja tähtää itsevarmasti kohti viidettä kasvun vuotta. Heti alkuvuodesta on luvassa hyvin varusteltu Astra Business -mallisto, jota seuraa huhtikuussa pieni maastohenkisesti maustettu Karl Rocks. Opelin uutuusmallien esittely alkaa jo ennen tätä Genevestä, kun siellä lavalle rullailee täysin uusi Insignia. Auton viisiovinen versio on saanut lisänimekseen Grand Sport ja se nähdään Suomessakin jo kesällä. Insigniasta on luvassa tuttuun malliin myös farkkuversio, Sports Tourer, sekä maastohenkinen Country Tourer.

Opel jatkaa malliston laajentamista kesän jälkeen kahdella täysin uudella mallilla. Nimellä Crossland X kulkeva malli on hiljattain uudistunutta Mokka X:ää pienempi ja tämä malli esitellään heinäkuun paikkeilla. Loppuvuodesta esiteltävä Grandland X puolestaan on Mokka X:ää isompi. Näiden mallien turvin Opel laajentaa huomattavasti tarjontaansa kasvavien maastohenkisten crossover-mallien keskuudessa.

Pariisissa paljon huomiota keränneen Opel Ampera-e:n myynti puolestaan alkaa tulevana keväänä tärkeillä sähköautomarkkinoilla, ja tämä uutuus on tulossa Suomeen alkuvuodesta 2018.

Lue myös: Salakuvat leviävät netissä - Opelin mysteeriauto nähtiin testiradalla

Lue myös: Mikä ihme on Mokka X? 30 000 euron uutuusauto esittelyssä

Lue myös: Opel yllätti: julkisti Pariisissa sähköauton, jonka toimintamatka yli 500km

Kuvat: Opel

Yhteistyössä Teknavi

Kilpailut

Uusimmat