Kuva: Fotolia

9 helppoa tapaa lisätä liikuntaa arkeensa

19.05.2016 14:15 - Emma Ylistalo

Liikunta ei aina vaadi 10 minuuttia enempää.

Aina ei ole aikaa sisällyttää päiväänsä tunnin lenkkiä tai jumppaa, mutta pienilläkin tavoilla arkeensa voi lisätä urheilua. Lue alta kahdeksan tapaa, joiden avulla lisäät helposti ja nopeasti liikuntaa arkeesi.

Lisää muihin askareisiin

Haet sitten postin tai viet koiraasi lenkille, pidennä reissua muutamalla minuutilla ja kävele esimerkiksi yksi kortteli pidemälle. Näin saat helposti lisättyä reipasta kävelyä arkeesi, kun olet jo valmiiksi liikkeellä.

Liiku palaverin ajan

Jos sinulla on työpuhelu puhuttavana, laita kuulokkeet korville ja puhu puhelu ulkona samalla kun teet pienen kävelylenkin. 

Hyödynnä mainoskatkot

Muutama punnerrus ensimmäisellä ja muutama vatsalihas toisella mainoskatkolla. Vaihda lihasryhmää jokaisella mainoskarkolla, niin lempiohjelmasi loppuun mennessä olet ehtinyt treenata usemman.

Hyödynnä aamurutiinit

Kun harjaat hampaitasi tai kuivaat hiuksiasi, voit hyvin hyödyntää kyseisen ajan. Nouse varpaillesi tai istu seinää vasten, niin saat hyvän harjoituksen jalkalihaksille heti aamusta.

Treenaa kokatessa

Voit hyvin treenata käsilihaksiasi samalla kun odotat veden kiehumista. Tiskipöytää vasten voi esimerkiksi tehdä punnerruksia seisten.

Liiku odottaessasi

Oli kyse sitten lääkärin vastaanotosta tai muualla odottamisesta,voit kävellä ympäriinsä tai tehdä muutaman helpon lihaskuntoliikkeen.

Liiku töitä tehdessäsi

Myös työpäivän aikana voi tehdä helppoja liikkeitä. Poltat helposti lisäkaloreita kun et istu koko päivää paikallasi. Lue työpöydän ääreen sopivia treeniliikkeitä täältä.

Kävele portaita

Olet varmaankin kuullut aiemminkin, että hissin käyttö tulisi vaihtaa portaisiin - eikä syyttä. Se saa hetkessä sykkeesi nousemaan. Jos vielä harpot kaksi porrasta kerrallaan, saat siitä samalla hyvän jalkatreenin. 

Lähde: Pure Wow

Lue myös: Tuijotatko tv:tä urheillessasi? Katsomasi ohjelma voi vaikuttaa treenisi tehokkuuteen

Kilpailut

Uusimmat