Kuva: Fotolia

Miten valita "hyvä" proteiinipatukka? Asiantuntija neuvoo

23.05.2016 20:45 - Pauliina Jokinen

Useissa patukoissa on paljon sokeria.

Proteiini pitää olon kylläisenä pidempään. Aina ei kuitenkaan ole aikaa valmistaa kunnon atreiaa, joten tosinaan käteen saattaa eksyä proteiinipatukka, jonka avulla jaksaa taas hetken aikaa.

Minkälainen proteiinipatukka sitten on paras? Ravitsemusasiantuntija Bonnie Taub muistuttaa monien patukoiden sisältävän runsaastikin sokeria, joten ravintosisältöön kannattaakin kiinnittää huomiota.

Taub valitsee itse aina proteiinipatukan, joka sisältää ainakin viidestä kuuteen grammaa proteiinia.

Myös proteiinin lähteellä on merkitystä. Mitä käsitellympää proteiini on, sitä huonompi vaihtoehto se Taubin mukaan on. Hän ei suosi soijaproteiinista valmistettuja tuotteita.

Taubin mukaan muun muassa pähkinät ja hernekasvit ovat hyviä proteiinilähteitä. Muun muassa 100 grammassa maapähkinää on 26 grammaa proteiinia.

Lue myös: Light-tuotteet eivät autakaan pysymään laihana - päinvastoin!

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat