Kuva: Fotolia

Kivusta eroon: Merkit, joista tunnistat oikeasti ammattitaitoisen kiropraktikon

15.04.2017 08:15 - Karoliina Kotala

Kiropraktiikka on nousemassa Suomessa jatkuvasti suositummaksi hoitomuodoksi selkävaivojen hoidossa ja ennaltaehkäisyssä. Mutta mistä tunnistaa luotettavan ammattilaisen?

Kehon kipujen ja vaivojen hoitoon on nykyisin tarjolla monenlaista hoitomuotoa. Yksi suosiotaan kasvattavista hoitomuodoista on kiropraktiikka, joka tutkii ja hoitaa kehon ongelmakohdat, parantaen muun muassa kehon liikkuvuutta, ryhtiä, notkeutta ja suorituskykyä. Hoito voi kuitenkin tuntua asiakkaasta aluksi jännittävältä ja onkin hyvä pitää huoli siitä, että esimerkiksi niskaa käsittelee vain koulutettu ammattilainen. Jotta löytää ammattitaitoisen ja luotettavan kiropraktikon, kannattaa etukäteen tehdä hiukan taustatyötä.  

- Kiropraktikko on ylempi korkeakoulututkinto ja Suomessa suojattu nimike Valviran toimesta. Koulutetun kiropraktikon tunnistaa nimen perässä olevasta D.C. lyhenteestä, joka tulee sanoista Doctor of Chiropractic. Voit tarkistaa onko kiropraktikko koulutettu Valviran JulkiTerhikki-palvelusta, kertoo kiropraktikko, D.C., MChiro Simo Poutanen ViaVital Kiropraktiikka ja Terveyspalveluista.  

On myös hyvä huomioida, että eri kiropraktikot painottavat potilaan tutkimuksessa ja hoidossa eri metodeja, joten hoitokokemus voi vaihdella. 

- Siksi onkin vaikea sanoa onko toisen kädenjälki ammattitaitoisempi kuin toisen. Kyseessä on subjektiivinen asia. Kannattaakin kysellä tuttavapiiriltä kenellä he ovat käyneet, tutkia suosituksia tai ihan käydä paikan päällä juttelemassa. Monet valitsevat kiropraktikon ammatissa toimittujen vuosien perusteella, mutta myöhemminkin valmistuneella on jo vahvuutenaan pitkän koulutuksen tuoma ammattitaito, Poutanen kertoo.

Jos onkin siis miettinyt kiropraktiikkaa vaihtoehtona, mutta ei ole  jostain syystä uskaltanut, neuvookin Poutanen ilman pelkoa kokeilemaan  hoitoa. 

- Kiropraktiikka on tutkitusti erittäin turvallinen, kivuton sekä  tehokas hoitomuoto. Yleensä jännitys ja pelot hälvenevät jo ensimmäisen  käynnin myötä. 

Lue myös: Kärsitkö selkäkivuista? Merkit, jotka voivat kertoa kyseessä olevan jotain vakavampaa

Kilpailut

Uusimmat