Tutkimus: Kahvi ehkäisee masennusta - kevytjuomat aiheuttavat sitä

09.01.2013 15:45 - Rea Tallgren

Amerikkalaistutkimuksen mukaan sokerittomat juomat saattavat aiheuttaa masennusta. Kahvin vaikutus taas on päinvastainen.

Amerikassa suoritettuun tutkimukseen käytettiin peräti kymmenen vuotta ja siihen osallistui 265 000 miestä ja naista, jotka olivat iältään 50-71 -vuotiaita. Tutkimuksessa selvitettiin, olivatko siihen osallistuneet henkilöt olleet diagnosoidusti masentuneita viimeisen viiden vuoden aikana.

Kävi ilmi, että niistä koehenkilöistä, jotka joivat kevytjuomia enemmän kuin neljä tölkkiä päivässä, olivat sairastuneet masennukseen 30 prosenttia useammin kuin ne, jotka eivät juoneet dieettijuomia ollenkaan. Tutkijoiden mukaan vaikutukset saattavat johtua osittain makeutusaine aspartamiinista, joka on juuri saanut European Food Safety Authority -taholta hyväksynnän. Kevytjuomilla on myös muita vakavia sivuvaikutuksia, joista uutisoimme aikaisemmin, jutun voit lukea tästä.

Kahvinjuojat sen sijaan sairastuivat masennukseen kymmenen prosenttia epätodennäköisemmin, kuin ne, jotka eivät juoneet kahvia ollenkaan. Tutkijoiden mukaan tämä saattoi johtua siitä, että kahvissa oleva kofeiini stimuloi aivoja.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat