Nainen, huomio! Pitääkö öisin käyttää rintaliivejä? Asiantuntijat vastaavat!

18.01.2013 08:15 - Karoliina Kotala

Moni nainen on elämänsä aikana kuullut ja lukenut naistenlehdistä toinen toistaan ristiriitaisempia ohjeita siitä, tulisiko rintaliivejä käyttää myös öisin. Voice selvitti asiatuntijoilta, kuinka rinnat parhaiten pysyvät kiinteinä.

Helsinkiläisessä Funky Lady -alusvaateliikkeessä työskentelevä Jessi kertoo, ettei asia ole yksiselitteinen.

- Periaatteessa rintaliivejä ei tarvitse käyttää öisin ja ne voivat hangatakin. Pienet rinnat eivät tarvitsekaan liivekä, mutta jos rinnat ovat F-kuppia tai siitä eteenpäin, voi helposti tuntua, että tukea tarvitsee öisinkin. Tarjolla on kuitenkin kaarituettomiakin liivejä, jotka tuntuvat hyvältä öisinkin, myyjä kuvailee.

Kauneusyrittäjä Tiina Jylhällä puolestaan on asiaan hyvin yksiselitteinen kanta.

- Rintaliivejä pitää ehdottomasti pitää myös öisin, varsinkin jos rinnassa on yhtään kokoa ja painoa. Jos rintaa ei tue liiveillä, niin oma kudos tekee sen liivin tehtävän ja veltostuu helpommin, se on ihan fysiikan laki, Jylhä kertoo.

Jylhäkin myöntää, että pienirintaiset naiset ovat asia erikseen.

- On eri asia, jos rintakudosta ei ole paljoa, ja siten ei painoakaan rinnalla. Yöllä käytettävien liivien tulee myös olla mukavat, eivätkä ne saa painaa. Mutta liivit tulee olla aina, Jylhä summaa.

Jylhän mukaan nainen pystyy vaikuttamaan rintojensa kiinteyteen monin tavoin.

- Tärkeintä ovat hyvät liivit, olivatpa ne sitten sportti- tai pitsiliivit, kunhan ne ovat hyvät, sopivat ja tukevat. Myös rintojen ihoa pitää hoitaa, kuten kasvojenkin ihoa eli kuoria ja kosteuttaa. Kolmanneksi rintoja pitää treenata rintalihastreenillä.

Kilpailut

Uusimmat