Sheivaaminen luultua vaarallisempaa - saattaa aiheuttaa seksin mukana tarttuvia ihosyyliä

19.03.2013 11:45 - Rea Tallgren

Tuore tutkimus kertoo huolestuttavaa tarinaa siitä, mitä sheivaamisella saa pahimmillaan aikaiseksi. 

Todella moni nainen ajelee nykyää alapäänsä joko kokonaan tai ainakin osittain paljaaksi. Tiedossa on, että ajeluun kannattaa aina käyttää mahdollisimman puhdasta terää, eikä missään nimessä ruosteisia tai muiden käyttämiä laitteita. Vaikka laitteet olisivat kunnossa, saattaa ajelussa silti piillä suurempi riski kuin mitä tähän asti on luultu. 

Tuoreen tutkimuksen mukaan alapäätään ajelevien naisten riesana on koko ajan kasvavassa määrin niin kutsuttu molluscum contagiosum, eli tarttuva ontelosyylä. Ontelosyylät ovat pieniä kiinteitä ihonvärisiä näppyjä, joista puristettaessa purkautuu vaaleaa tahnaa. Nämä näpyt myös tarttuvat seksin välityksellä ja niitä onkin havaittu sekä miehillä että naisilla. Vaiva on todella kiusallinen ja se voi olla myös kivulias. Näppyjen tiedetään myös joskus leviävän reisiin ja alavatsaan.

Tutkituista 30 potilaasta 70 prosenttia oli ajellut alapäänsä karvoitusta, 13 prosenttia oli trimmannut sitä saksilla ja kymmenen prosenttia oli turvautunut vahaukseen. Seitsemän prosenttia vaivasta kärsivistä ei ollut tehnyt mitään karvoilleen.  

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat