Asiantuntija kertoo vinkit hiustenhoitoon talvella

14.12.2013 20:15 -

Talvella on hyvä pitää erityistä huolta hiuksista, sillä ne saattavat vaurioitua helpommin kuin yleensä.  

Kukapa ei haluaisi kiiltäviä ja hyväkuntoisia hiuksia koko vuoden ajaksi? Talvella niitä pitää kuitenkin hoitaa enemmän kuin yleensä. Hiustenlähdön asiantuntija Raghu Reddy antaa vinkit hiustenhoitoon talvella.

1. Ole varovainen hiusjuuren kanssa. Vältä laittamasta hoitoainetta tai vahaa suoraan hiusjuureen, sillä tämä tukkii karvatupet ja näin ollen kasvattaa hiuksia hitaammin kuin normaalisti.

2. Valitse talvikaudeksi hellävaraisempi shampoo, koska se ei ime kaikkea tarpeellista kosteutta hiuksista. Hoitoaineena olisi hyvä käyttää syvähoitoainetta, sillä se suojaa hiuksia ja estää vahinkoja.

3. Proteiinipitoinen ruokavalio auttaa pitämään hiukset kiiltävinä ja vahvoina. Aterioiden olisi hyvä sisältää paljon lihaa, kalaa ja kananmunia.

4. Pidä hiukset luonnollisina. Käytä hiustenkuivaajaa ja suoristusrautaa niin vähän kuin mahdollista, sillä pidemmällä aikavälillä käyttö saattaa tehdä hiuksista hauraat ja helposti katkeilevat. 

5. Kuumassa suihkussa läträäminen voi olla todella haitallista hiuksille. Pese mieluummin hiukset lämpimällä tai viileällä vedellä, koska se estää hiuksia vaurioitumasta. 

6. Älä harjaa hiuksia kovakouraisesti niiden ollessa märät, sillä se vain hajottaa hiusta. Päänahkaa on hyvä olla naarmuttamatta liikaa, koska muuten siitä voi tulla kuiva ja se voi alkaa hilseilemään. Näin ollen se voi myös hajottaa hiusta juuresta, mikä taas rajoittaa hiustenkasvua.

Lähde: Female First

Kilpailut

Uusimmat