Oletko koukussa sokeriin? Korvaa se hunajalla ja saatat laihtua

30.06.2014 15:50 - Senni Loikala

Hunajasta voi löytyä yllättävä apu painonpudotukseen.

Miten syömällä hunajaa voisi saada kokoa pienemmät vaatteet kolmessa viikossa? Näin kuitenkin väittävät he, ketkä vannovat hunajadieetin nimeen. Painonpudotus onkin monille vaikeaa liian suuren sokerin ja prosessoidun ruoan kulutuksen takia, ja hunajadieetti voi tällöin olla kokeilemisen arvoista.

Dieetti perustuu sille, että hunaja hämää maksan tuottamaan glukoosia. Se puolestaan pitää sokeritasot korkeina aivoissa ja pakottaa vapauttamaan rasvoja polttavia hormoneita. Dieetin väitetään blokkaavan aivojen mekanismin, joka saa meidät himoitsemaan makeita herkkuja.

Hunajadieetillä kaikki sokeri tulee korvata hunajalla. Sitä tulee myös nauttia kolme ruokalusikallista iltaisin ennen nukkumaanmenoa. On väitetty, että jälkimmäinen saa kehon polttamaan rasvoja ensimmäisten nukkumistuntien aikana.

Dieetillä kannattaa syödä niukasti proteiineja, mutta pitää huolta, että jokaisella aterialla niitä silti saisi edes vähän. Ne estävät verensokerin jyrkkää nousua ja myöhemmin iskevää makeanhimoa. Lisäksi tulokset ovat parhaat, kun hunajadieetin aikana harrastaa liikuntaa noin kolmesti viikossa.

Lisäksi alla olevia herkkuja tulee välttää hunajadieetillä:

Perunat. Potut voivat saada insuliinitasot nousemaan, joten siksi niitä tulee välttää hunajadieetillä.

Roskaruoka. Hunajadieetillä myös roskaruoka tulee pistää pannaan.

Valkoiset jauhot. Esimerkiksi vaalea pasta ja valkoinen riisi voivat saada verensokerin nousemaan rajusti, ja siksi niitä onkin hyvä välttää. Suosi mieluummin moniviljatuotteita.

Hedelmät. Valitettavasti monet hedelmät sisältävät paljon sokereita, jotka voivat olla haitaksi hunajadieetillä elävälle. Voit kuitenkin syödä vähähiilihydtaattisia hedelmiä. Myös esimerkiksi raparperi ja marjat ovat sallittuja.

Uutisoimme aiemmin amerikkalaisesta lapsiperheestä, joka päätti elää vuoden ilman sokeria. Lue artikkeli tästä.

Lähde: Health Me Up

Kilpailut

Uusimmat