Haaveiletko poikavauvasta? Kiinnitä huomio ateriarytmiisi

16.08.2015 09:15 - Tiina Svensk

Tasainen ateriarytmi ei auta ainoastaan laihduttamisessa tai stressinhallinnassa.

On tutkittu, että nainen synnyttää poikalapsen 51 prosentin todennäköisyydellä. Prosenttilukua laskee kuitenkin äidin sen hetkinen olotila: jos nainen on stressaantuneessa tilassa hedelmöittymisen aikana, hän synnyttää todennäköisemmin tytön.

Lisäksi esimerkiksi elinympäristön tiedetään vaikuttavan tulevan lapsen sukupuoleen. Daily Mail -sivusto uutisoi myös ateriarytmillä olevan vaikutusta siihen, saako tuleva äiti todennäköisemmin tytön vai pojan.

Aamupala on päivän tärkein ateria

Illinoisin yliopistossa suoritettu tutkimustulos väittää, että aamupalan väliin jättäneiden naisten todennäköisyys saada poikavauva laski 51 prosentista huomattavasti - he saivat poikavauvan enää 49 prosentin todennäköisyydellä.

Syyksi ilmiölle todettiin naisten alhainen verensokeri, joka vaikuttaa sikiön hedelmöittymiseen. Verensokerin rajuun vaihteluun vaikuttaa myös epätasainen ateriarytmi.

Stressaavat olosuhteet vaikuttavat

Luonnon katastrofien, kuten maanjäristysten ja tulvien, aikaan tiedetään syntyvän enemmän tyttö- kuin poikavauvoja. Tutkijat halusivat ottaa selvää, olisiko aamupalan väliin jättämisellä sama vaikutus naisen elimistössä: stressaantunut keho ja alhainen verensokeri todella vaikuttivat tutkimustulokseen.

Tutkijat käyttivät materiaalinaan tilastoja yhdysvaltalaisten naisten elämäntavoista. Mukana tutkimuksessa oli yli 700 000 naista.

Lue myös: Tuore vaippamainos naurattaa - tuttu näky jokaisen vauvaperheen kotona 

Lähde: Daily Mail 

Kilpailut

Uusimmat