Jatkuva kiire? 5 vinkkiä. joiden avulla onnistut nyhjäisemään tyhjästä itsellesi omaa aikaa

18.08.2015 17:45 - Reetta Haverinen

Vaikka arki olisi yhtä hullun myllyä ja paikasta toiseen juoksemista, voit helposti nipistää vuorokauden hetkisistä itsellesi pientä luksusaikaa näillä Jessica Turnerin täsmävinkeillä. 

Kolmen lapsen äiti, bloggari ja The Frinde Hours: Makin Time for You -opuksen kirjoittaja Jessica Turner tietää taatusti, kuinka kiireistä työtä tekevien ihmisten elämä voi pahimmillaan olla. Varsinkin, jos sattuu olemaan uraa luova kotiäiti, jolla on kotonaan ruokittavanaan yksi tai useampi taaperoikäinen, on omasta arjesta vaikeaa löytää rakoa rauhallisille kävelylenkille tai kiireettömille venyttelytuokioille.

Kekseliäillä keinoilla lisää minuutteja päiviin

Omasta hyvinvoinnista ei kuitenkaan tulisi tinkiä, vaikka vuorokauden tunnit tuntuisivat loppuvan kesken. Henkinen ja fyysinen hyvinvointi luovat pohjan perusterveydelle, jota pitäisi vaalia iästä ja elämäntilanteesta riippumatta.

Jos arki tuntuu kiitävän silmissä hurjaa vauhtia eteenpäin eikä aikaa tuntien mittaisille meditointihetkille ole, voit nipistää päivistäsi aikaa itsellesi esimerkiksi seuraavien vinkkien avulla:

1. Nouse aikaisemmin

Käännä herätyskellosi herättämään sinut 15-60 minuuttia aiemmin kuin normaalisti. Varsinkin jos olet perheellinen ja nouset hieman muita aiemmin, saat nauttia kupillisen kahvia kaikessa rauhassa ja selata vaikka päivän lehteä ennen kuin aamiaissirkus alkaa.

2. Ota kaikki irti odottelusta

Kun odotat lääkäriin pääsyä tai varrot ystävääsi, älä selaile puhelintasi. Rauhoita mieltäsi sen sijaan esimerkiksi hyvän kirjan parissa tai kuuntele musiikkia.

3. Pidä kunnon lounastauko

Mene lounaalle mukavaan ravintolaan, käy pienellä kävelyllä tai sovi ruokatreffit ystäväsi kanssa. Älä hotki ruokaasi työpöytäsi ääressä vaan rauhoita lounastauko kokonaan itsellesi ja keskity ravitsemaan kroppaasi niin henkisesti kuin fyysisestikin.

4. Mieti, mitä teet iltaisin

Saatat valittaa, ettei sinulla ole aikaa iltaisin, mutta kaikesta huolimatta tuijotat tv:tä tai selailet Facebookia huomaamattasi tuntitolkulla ennen nukkumaan menoa.

Tarkkaile ajankäyttöäsi ja päätä, ettet aukaise televisiota tai tietokonetta muutamaan iltaan. Käytä aikasi johonkin mukavaan, josta itse nautit: venyttele, ota pitkä kylpy, leivo, neulo tai vaan yksinkertaisesti nosta jalat seinälle ja tuijottele kattolautoja.

5. Skippaa silloin tällöin kotiaskareet

Jos pääsi ei meinaa pysyä kasassa kaiken stressin ja kiireen keskellä, kysy itseltäsi, voisitko jättää jonkun kotiaskareistasi tänä iltana välistä ja ottaa aikaa itsellesi. Pölyt eivät karkaa nurkista minnekään, jos joskus imuroinnin sijaan päättäisitkin lepuuttaa hermojasi olohuoneen laiskanlinnassa.


Lue myös: Päihitä stressi jo tänään! 13 keinoa rennompaan elämään

Lähde: Today

Kilpailut

Uusimmat