Kuva: Fotolia

Uusi, ällöttävä superfood tekee tuloaan - oikea ravintoainepommi!

14.10.2015 11:45 - Reetta Haverinen

Vaikka ajatus kuulostaa kuvottavalta, hyönteisten syöminen saattaa pian olla Suomessakin yhtä normaalia kuin maitorahkan nauttiminen.

Miltä kuulostaisi heinäsirkkakäristys tai mehiläiswokki? Ajatus saattaa epäilyttää, mutta ihmisten on parasta totutella mielikuvaan hyönteisiä sisältävistä ruoista, sillä pikkuötököiden nauttiminen saattaa tulla entistä suositummaksi ilmiöksi muuallakin kuin Aasian maissa.

Uusi superfood?

European Journal of Clinical Nutrition –lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan syötävien hyönteisten ravintoarvot peittoavat mennen tullen muun muassa naudan-, kanan- ja sianlihan. Oxfordin yliopiston tekemän tutkimuksen perusteella vaikuttaisi siltä, että syötävät hyönteiset ovat tulevaisuuden superfoodia. Monet eivät ole vielä hoksanneet, kuinka arvokasta ravintoa luontoäidillä on tarjottavanaan.

Hyönteiset sisältävät huomattavasti enemmän mineraaleja ja vitamiineja kuin tutut lihatuotteet. Varsinkin mehiläiset näyttävät tutkimuksen mukaan olevan oikeita ravintoainepommeja. Kaiken lisäksi hyönteisten syöminen saattaisi pienentää tulevaisuudessa häämöttävän nälänhädän uhkaa maapallolla.

Mielenkiinnolla saamme siten odottaa, milloin kuivatut hyönteiset ja ötököitä sisältävät terveysvalmisteet saapuvat kauppoihin!


Lue myös: Nauti aamupalalla proteiinia - riittävä annos takaa terveyshyödyt

Lähde: The Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat