Kuva: Fotolia

Fitnessmallien vinkeillä parannat itseluottamustasi - ota rutiinit omaksesi jo tänään

15.10.2015 16:15 - Reetta Haverinen

Tuoreeksi Fitnessmalliksi kruunattu Janette Karvonen on nykyään sinut itsensä kanssa, mutta nainen myöntää itsekin painineen aikoinaan pahojen itsetunto-ongelmien kanssa.

Kuvankaunis Janette Karvonen, 21, saa ihmisten päät kääntymään säteilevällä olemuksellaan. Timmissä kunnossa oleva nuori nainen huokuu hyvää oloa ja itsevarmuutta, mutta Karvonen kertoo, että oman itsensä hyväksyminen on pitkällisen harjoittelun tulos. 

- Itsetuntoni on ollut aikoinaan pyöreä nolla, Karvonen kertoo Voicelle antamassaan haastattelussa.

Nainen kertoo, että hän päätti kasvattaa omaa itsetuntoaan ja onnistuikin siinä helpon harjoituksen avulla varsin hyvin. 

- Listasin itsestäni ylös kymmenen hyvää asiaa ja luin listan läpi joka aamu ja ilta. Vaikka asia voi kuulostaa kummalliselta, auttoi se silti pikkuhiljaa parantamaan itseluottamustani, Karvonen kertoo.

Kehut tulee ottaa vastaan

Vuonna 2010 Fitnessmalli-kisan voittanut Janni Hussi, 24tietää myös, että itsetunto-ongelmat ovat varsin yleisiä nuorten naisten keskuudessa. Kaunotar kertoo, että ihmisten tulisi oppia ottamaan kehuja vastaan. Varsinkin meillä suomalaisilla tuntuu olevan tarve väheksyä itseämme jatkuvasti. Naiset kehottavat kuitenkin suhtautumaan kehuihin hyvillä mielin.

Hussi kertoo, että ihmisten kuulo tapaa olla valikoiva: negatiiviset asiat menevät kehujen edelle.

- Ihmisten tulisi oppia rekisteröimään myös hyvät jutut, Hussi toteaa.

Siten, kun seuraavan kerran kuulet jonkun ylistävän kaunista paitaasi tai kivaa kampaustasi, kiitä kehuista ja hymyile levästi loppu päivä. Älä nolostu tai väheksy kommentoijan mielipidettä: olet taatusti kehusi ansainnut!



Lue myös: Esitä itsellesi viisi kysymystä - olet heti lähempänä onnellisuutta

Kilpailut

Uusimmat