Kuva: Fotolia

Naisen nivelet pulpahtavat sijoiltaan 20 kertaa päivässä - lue, miten hän selviää arjesta

25.02.2016 17:15 - Senni Loikala

On vaikea kuvitella, jos oma ranne menisi sijoiltaan hillopurkkia avatessa. Tämä on arkea 19-vuotiaalle brittinaiselle.

Darcey Kelly, 19, sairastaa harvinaista Ehlers-Danlosin syndroomaa, joka saa hänen nivelensä menemään sijoiltaan jopa 20 kertaa päivässä.

- Huonona päivänä en voi nousta ylös sängystä, koska minulla on tyyliin kymmenen paikkaa poissa sijoiltaan, mutta hyvänä päivänä niitä menee vain ehkä kuusi kertaa, Kelly kertoo Daily Mail -lehdelle.

- Toissa päivänä yritin nousta sängystä ja lantioni meni sijoiltaan, joten menin takaisin makuulleni, jolloin käsivarteni meni sijoiltaan.

Opinnot pitävät kiireisenä

Arkinen elämä on Kellylle haastavaa. Hänen on vaikea avata esimerkiksi hillopurkin kantta ilman, että ranne menisi sijoiltaan. Tästä huolimatta hän pystyy opiskelemaan täysipainoisesti Lontoon yliopistossa.

Kelly yrittää selvitä mahdollisimman pitkälle sairautensa kanssa itsenäisesti, mutta joutuu toki usein käymään sairaalassa.

Ensimmäinen kerta

Aiemmin Kelly kertoi The Tab -opiskelijalehdelle ensimmäisestä seksikerrastaan poikaystävänsä kanssa. Häntä jännitti seksin harrastaminen muutenkin, mutta pulpahtelevat nivelet lisäsivät painetta.

- Yritin nauttia siitä, mutta yhtäkkiä kuulin kovan naksahduksen. Poikaystäväni ei kuullut sitä, mutta näki kivusta vääntyneet kasvoni ja näytin todella kärsivältä.

- En tahtonut satuttaa hänen egoaan, joten pyysin häntä antamaan minulle hetken aikaa ja kiiruhdin kylpyhuoneeseen pistämään lantion takaisin paikoilleen. Ja sitten jatkoimme siitä, mihin jäimme.

Rakkaita ystäviä

Kelly kertoo myös toisesta tilanteesta, joka hänelle on jäänyt mieleen sairaudestaan.

- Olin kerran selittämässä ystävilleni, miten pistän jäseniäni takaisin paikoilleen, ja nauroin sille niin kovasta, että leukani meni pois paikoiltaan!

Sairautensa takia Kellyn elinajanodote on muita lyhyempi. Hänen arvioidaan elävän 35-40-vuotiaaksi. Hän kuitenkin pyrkii suhtautumaan asioihin positiivisesti.

Pääset katomaan kuvia Kellystä täältä.

Lähde: Daily Mail


Lue myös: Lääkärin uskomaton väite: Suutelu on tupakointia vaarallisempaa!

Kilpailut

Uusimmat