Älä vertaa itseäsi muihin - tehokkaat vinkit paremman itsetunnon saamiseksi

27.01.2014 20:45 - Reija Saarinen

Itsevarmuus on asia, jota jokainen voi opetella. Tässä muutamia vinkkejä oman itsetunnon kohotukseen.

Kohota itsevarmuuttasi näiden helppojen kikkojen avulla.

1. Katso peiliin ja kerro itsellesi, että olet kaunis

Aloita aamusi antamalla itsellesi kohteliaisuus. Seiso peilin edessä ja kerro itsellesi, että olet kaunis. Vältä negatiivisten ajatusten pohtimista, sillä ne tekevät enemmän pahaa kuin hyvää, eivätkä useimmiten ole edes totta. Muista että kauneutta on monenlaista, eikä kukaan halua sinun olevan huippumallin kaksoisolento.

2. Hyväksy omat erikoisuutesi

Ainutlaatuiset piirteemme erottavat meidät muista. Se voi olla pieni kuoppa leuassa tai erikoinen silmänmuoto. Sinun onkin syytä muistaa se, että se mikä sinusta on heikkous tai virhe, on monen muun mielestä juuri se kiinnostava asia sinussa. Ole siis ylpeä omista erikoisuuksistasi ja kanna ne selkä suorana.

3. Vältä negatiivisuutta

Joidenkin ihmisten sanat tai teot saattavat satuttaa meitä kovasti. Kannattaa kuitenkin muistaa, että heitä ei kannata kuunnella. Olet kaunis, viisas ja voit saavuttaa kaiken, kunhan et päästä negatiivisuutta sydämeesi. Älä siis anna muiden lytätä sinua, vaan usko itseesi.

4. Älä vertaa itseäsi muihin

Itsensä vertaaminen muihin ei todellakaan kannata. Olemme kuitenkin jokainen yksilöitä, joilla on omat piirteemme. Ole siis itsellesi kiltti ja vertaa itseäsi vain itseesi. Aseta itsellesi erilaisia tavoitteita, ja tavoittele niitä. Näin kilpailet vain itseäsi vastaan.

Lähde: Michelle Phan

Kilpailut

Uusimmat