Aloita uusi vuosi ilman krapulaa: 7 tehokasta vinkkiä

31.12.2014 14:15 - Linda Arponen

Mikäli haluaa välttää kurjan olon vuoden viimeisten juhlien jälkeen, kannattaa tilanteeseen hiukan valmistautua.

Monilla ihmisillä on tapana juoda kuohuvaa ja muutenkin juhlia uudenvuodenaattona. Ikävä kyllä seuraavana päivänä kyseinen juhliminen saattaa alkaa jo kaduttaa.

Jos haluat siis aloittaa uuden vuoden hyvässä olotilassa ja puhtaalta pöydältä, pidä seuraavat vinkit mielessäsi uudenvuodenaattona:

1. Liiku aikaisin

Treenaa päivällä hyvissä ajoin ennen juhlien alkamista. Urheilu tekee hyvää ja lihasmassa auttaa lisäksi aineenvaihduntaa käsittelemään alkoholin nopeammin. Lisäksi liikunnan mukanaan tuomat endorfiinit antavat sinulle energiaa koko päiväksi.

2. Juo ennen juhlia

Tämä tarkoittaa veden juomista. Pidä itsesi siis nesteytettynä koko päivän ajan. Vedenjuonti parantaa aineenvaihduntaa ja energiatasoja. Näin saavut juhliin virkeän oloisena ja näköisenä.

3. Syö

Syö ennen juhlimista joko kevyt ateria tai välipala, joka sisältää paljon kuituja ja proteiinia. Ruoka ei vain hidasta alkoholin vaikutuksia kehossasi, mutta se myös estää sinua syömästä liikaa juhlaherkkuja.

4. Nauti kivennäisvettä

Juhlien aikana kannattaa nauttia kivennäisvettä. Näin vältät nestehukan, huimauksen ja pahoinvoinnin.

5. Tee oma drinkkisi

Jos kaikki muut juovat alkoholijuomia, mutta itse haluaisit pysytellä kivennäisvesilinjassa, lisää juomaan vaikkapa limesiivu, jolloin juoma muistuttaa enemmän cocktailia. Jos toisaalta sekoitat kivennäisveteen alkoholia, saat tälläkin tavalla hillittyä juomistasi.

6. Lisää jäitä

Jos hiilihappojuomat eivät innosta, saat juomastasi hieman laimeamman myös lisäämällä siihen jäitä.

7. Liiku aamulla

Vuosi on vaihtunut! Kun olet päässyt ylös sängystä aamulla tai vähän myöhemmin, tee kevyitä liikuntaharjoitteita. Näin saat uutta energiaa ja veren kiertämään. Muista lisäksi juoda vettä liikuntaharjoitusten aikana kuten myös ennen ja jälkeen niiden.

Lue myös: On taas aika miettiä uudenvuodenlupauksia - inspiroidu kokoamastamme listasta

Lähde: HellaWella

Kilpailut

Uusimmat