Kuva: Fotolia

Etkö ole tyytyväinen ulkonäköösi? Syy saattaa olla puhelimessasi

12.05.2016 22:15 - Emma Ylistalo

Tuore tutkimus todistaa, että runsaalla sosiaalisen median käytöllä ja vartaloon liittyvällä epävarmuudella on yhteys.

Tuore Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics -sivustolla julkaistu tutkimus vahvistaa, että sosiaalisen median selaaminen voi lisätä epävarmuuksia omaan vartaloonsa liittyen.

Pittsburghin yliopiston tekemässä tutkimuksessa kerättiin tietoa 1700 aikuiselta, jotka olivat 18-32-vuotiaita. Siinä selvitettiin heidän tapojaan käyttää sosiaalista mediaa ja asenteitaan omaa kehoaan kohtaan.

Tutkimuksessa selvisi, että heillä, jotka käyttivät eniten aikaa sosiaalisessa mediassa oli kaksi kertaa suurempi todennäköisyys siihen, että heillä oli itsetunto-ongelmia ulkonäköönsä liittyen. He, jotka kirjautuivat someen usein eli monesti myös puhelimellaan, raportoivat 2,5 kertaa todennäköisemmin syömiseen tai kehonkuvaan liittyvistä huolista verrattuna niihin, jotka päivittivät somea harvemmin. 

Selvisi myös, että sukupuoli, ikä tai tulot eivät vaikuttaneet tähän, vaan kaikissa ryhmissä oli nähtävissä sama tulos. 

Tutkimustuloksia katsoessa kannattaa kuitenkin muistaa, että tuloksista ei selviä, onko kyse siitä, että ihmiset kirjautuvat sosiaaliseen mediaan hakeakseen inspiraatiota laihdutusprojektiinsa vai onko ainainen somen selaaminen syynä sille, että ihmiset eivät tunne oloaan hyväksi kehossaan.

Oli asia kummin päin tahansa, sosiaalisesta mediasta irtautumisessa ei tässä tilanteessa varmastikaan ole haittaa. 

Lähde: Women's Health

Lue myös: Balettitanssija osoittaa, ettei tanssijoiden tarvitse istua tiettyyn muottiin

Kilpailut

Uusimmat