Haasta itsesi joka päivä – 15 keinoa mielen kehittämiseen

25.06.2014 13:59 - Linda Arponen

Vanha koira voi oppia ja oppiikin uusia temppuja, kunhan vain haluaa.

Kuten keho, myös mieli tarvitsee säännöllistä harjoitusta. Tätä varten ei kuitenkaan tarvitse suorittaa monimutkaisia älykkyystestejä, sillä mieltä voi kehittää myös hauskoilla ja yksinkertaisilla keinoilla.

Seuraavassa parikymmentä keinoa, joilla voit saada aivot liikkeelle.

1. Tee ristisanatehtäviä

Ristikoiden tekeminen on fiksu tapa kannustaa aivoja ajatustyöhön. Voit aloittaa helpommilla ristikoilla ja siirtyä pikku hiljaa vaikeampiin.

2. Kuuntele uutisia vieraalla kielellä

Tavallisten tv-uutisten sijaan katso vaihteeksi vieraskielisiä uutisia. Aivosi stimuloituvat, kun kuuntelet jotakin erilaista.

3. Käytä eri kättä

Saat mielesi äkkiä käyntiin, jos käytätkin yhtäkkiä eri kättä kuin yleensä esimerkiksi hampaiden pesuun tai aamiaisen syöntiin.

4. Mene portaita

Kehosi saa nopeasti energiaa, jos kävelet portaat hissin sijasta. Portaiden alas- tai ylöskäveleminen vaatii peruskoordinaatiota, joka saa aivot ajattelemaan.

5. Keskustele, älä tekstaa

Keskusteleminen on taito ja jos sen saa vielä aikaiseksi kasvotuksin, kannustaa se henkilökohtaiseen kehitykseen. Laske siis puhelin alas ja aloita oikea keskustelu.

6. Puhu tuntemattoman kanssa

Aloita joskus keskustelu silloin, kun olet esimerkiksi jonossa vieraiden keskellä. Saatat tuntea itsesi aluksi kiusaantuneeksi, mutta loppujen lopuksi voit keskustelemalla luoda kontakteja ja rakentaa itseluottamustasi.

7. Kehu itseäsi rehellisesti

Katso itseäsi peiliin ja sano jotakin mukavaa. Tämä on helppo tapa parantaa itseluottamusta ja lisätä sisäistä onnellisuutta.

8. Lue kirjaa

Huvikseen lukeminen pitää aivot terässä ja antaa mielikuvituksellesi mahdollisuuden pitää hauskaa.

9. Kirjoita päiväkirjaa

Päiväkirjan avulla on helppo seurata omia saavutuksiaan ja kirjata ylös myös pettymyksiä. Kirjoittaminen haastaa aivoja oivallisesti ja pitää samalla mielen kunnossa.

10. Aseta päivittäisiä tavoitteita

Tavoite voi olla esimerkiksi kahdeksan vesilasin juominen päivässä tai keskustelun aloittaminen mielenkiintoisen ihmisen kanssa. Oli tavoite mikä hyvänsä, aseta se itsellesi ja pyri siihen. Tunnet olosi loistavaksi, kun saat tavoitteen suoritettua.

11. Hankkiudu eroon pahasta tavasta

Pureskeletko kynsiäsi vai poltatko salaa? Pahasta tavasta eroon hankkiutuminen on todellinen haaste aivoille.

12. Opiskele jotakin sellaista, joka kiinnostaa sinua

Oletko ollut aina kiinnostunut antiikin Roomasta? Varaa joka päivä tai viikko itsellesi aikaa opiskella itseäsi kiinnostavaa aihetta.

13. Kävele viivaa pitkin

Tasapainoilu on loistava mielen ja kehon yhteyttä harjoittava tapa. Samalla koordinaatio kehittyy. Kävele siis näkemiäsi viivoja ja reunoja pitkin ja kehitä samalla aivojasi.

14. Pelaa lautapeliä ystävien kanssa

Lautapelit ovat kaikkea paitsi tylsiä. Kun pelaat lisäksi ystävien kanssa, saat pidettyä sosiaalisen elämän tasapainossa ja aivot aktiivisena.

15. Liiku

Kun pidät kehosi kunnossa, pysyy aivosikin kunnossa. Sitoudu viikottaiseen treenisuunnitelmaasi ja iloitse tuloksista.

Pidempi lista täällä.

Lähde: PopSugar

Olemme aiemmin kertoneet helpon keinon, jolla mielen saa välittömästi paremmaksi. Voit lukea jutun täältä.

Kilpailut

Uusimmat