Hyviä uutisia painonpudottajille: Lyhyet treenit tuovat parhaat tulokset

22.09.2013 11:15 - Senni Loikala

Tuoreesta tanskalaisesta tutkimuksesta selviää, minkä verran kannattaa urheilla päivässä karistaakseen kiloja tehokkaasti.

Tuoreen tanskalaisen tutkimuksen mukaan päivittäiset puolen tunnin liikuntasessiot pudottavat enemmän painoa kuin tunnin mittaiset urheilusuoritukset. Tutkijat pitävät syynä sitä, että lyhyiden liikuntatuokioiden jälkeen ihmisillä on enemmän energiaa ja motivaatiota noudattaa terveellisiä elämäntapoja kuin pitkien suoritusten päätteeksi.

- He, ketkä harrastivat liikuntaa tunnin ajan päivässä, tunsivat itsensä treenin jälkeen uupuneiksi, epämotivoituneiksi ja vähemmän valmiiksi terveellisille valinnoille, kertoo tutkija ja tohtori Astrid Jesperson.

Tutkimukseen osallistui 60 lievästi ylipainoista, mutta tervettä miestä Tanskassa. Puolet heistä harrasti lenkkeilyä, pyöräilyä tai crosstrainingia puolen tunnin ajan päivässä. Toisella puoliskolla liikuntasuoritus kesti tunnin päivässä. Puoli tuntia liikuntaa harrastaneilla paino putosi keskimäärin 3,6 kiloa kolmessa kuukaudessa, kun taas tunnin liikkuneilla lukema oli 2,7 kiloa.

Lähde: New York Daily News

Kilpailut

Uusimmat