Kuva: Fotolia

Johanna, 29, on allerginen omalle miehelleen - pelkkä halauskin tuottaa kipua

17.11.2016 12:15 - Reija Saarinen

Pahojen allergioidensa takia Johanna ei pysty poistumaan kotiinsa rakennetulta turva-alueelta.

Johanna Watkins, 29, on elänyt omassa makuuhuoneessaan nyt vuoden verran. Syynä on hänen sairautensa sekä erilaiset allergiat.

Watkins sairastaa eräänlaista syöttösolutautia, eli hänen solunsa eivät toimi halutulla tavalla, minkä vuoksi niistä vapautuu kemikaaleja väärään aikaan ja väärässä paikassa. 

Watkins on allerginen muun muassa pölylle ja eri ruoka-aineille. Hänen miehensä Scott onkin rakentanut hänelle niin sanotun turva-alueen. Käytännössä siis makuuhuone on kääritty muoviin ja ikkunat on sinetöity niin, että sinne ei pääse auringonvaloa.

Watkins voi syödä vain muutamia ruoka-aineita. Niihin kuuluvat karitsa, naudan paisti, kurkku ja porkkana. Ruoat valmistaa päivittäin hänen miehensä Scott, jolle Watkins on myös allerginen. Scott ei voi edes halata vaimoaan satuttamatta tätä.

Johanna poistuu huoneestaan vain silloin, kun hän käy lääkärissä. Tuo tilanne on aina hyvin kivulias. Muuten hän viettää aikansa pitäen yhteyttä ystäviinsä puhelimen ja tietokoneen avulla.

- Heti kun huoneen ovi avataan, tunnen sen. Kehoni menee täydelliseen hyökkäystilaan. Tuntuu kuin kehoni kävisi sotaa itseään vastaan. Tuntuu siltä kuin tukehtuisin, Watkins kertoo.

Vaikeuksista huolimatta pariskunta on pysynyt positiivisena.

- Voisimme käyttää aikamme valittamiseen, mutta tämä nyt vain on osa elämäämme. Emme voisi edes toivoa ihanampia ihmisiä elämäämme, Scott kertoo.

- Olen todella kiitollinen kaikille läheisilleni avusta, Watkins jatkaa.

Lue myös: Harvinainen sairaus muuttaa naisen lihakset luuksi: "Minusta tulee ihmispatsas"

Lue myös: Harvinaisesta sairaudesta kärsivä vauva on kuin 80-vuotias - "Hyväksymme hänet juuri tällaisena"

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat