Kuva: Fotolia

Kannattaako askeleita laskea? Saattaa johtaa painonnousuun

14.06.2016 19:45 - Pauliina Jokinen

10 000 askeleen päivätavoite ei välttämättä pudota painoa.

Naksuttaako sinunkin ranteessasi askeleita mittavaa laskuri? Valitettavasti askelmittarin seuraaminen ei välttämättä tarkoita terveempää elämää tai ainakaan hoikistumista, Women's Health -julkaisu varoittaa.

Suositusten mukaan päivässä mittariin tulisi kertyä vähintään 10 000 askelta.

- Jos kuvittelet askelmittarin käyttämisen pudottavan painoasi, saatatkin todellisuudessa lihoa, tohtori Charlie Seltzer varoittaa.

- Askelmittain tavoitteet ovat hyviä, mutta niitä ei tulisi liittää painonpudotukseen, Sletzer jatkaa.

Vaikka askelmäärä tulisikin saavutettua, ei se vielä tarkoita, että olisit kuluttanut huomattavasti enemmän kaloreita. Sletzer uskookin monen painonpudottajan liittävän ajatuksen kävellyistä askeleista kulutettuihin kaloreihin ja oikeuttavan tämän varjolla itselleen enemmän ruokaa, kuin olisi tarpeen.

Monet asiantuntijat muistuttavat aktiivisuuden liikunnan olevan olennaisia painonpudotuksessa. Pelkkä kävely ei kuitenkaan kuluta riittävästi kaloreita, jotta kilot karisisivat.

- Pienelle ihmisjoukolle kävely saattaa olla hyvä alku painonpudotusprojektille. Mutta suurimmalle osalle meistä se ei ole riittävän tehokasta aiheuttaakseen merkittävää muutosta, asiantuntija Matt Delaney sanoo.

Lue myös: 6 vinkkiä, jotka pitävät istumatyöläisen terveenä

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat