Kuva: Fotolia

Kippis! Olut päivässä pitää sydämen kunnossa

16.11.2016 09:45 - Reija Saarinen

Lasillisen nauttiminen päivittäin ei olekaan niin huono asia, kuin mitä voisi kuvitella.

Tuoreen tutkimuksen mukaan yhden ulottuopillisen nauttiminen päivittäin vähentää aivohalvauksen ja sydänsairauksien riskiä myöhemmässä elämässä.

Tutkimuksessa oli mukana 80 000 aikuista jopa kuuden vuoden ajan. Tutkijat analysoivat heidän juomistapojaan, kolesteroliarvojaan sekä heidän terveydentilaansa. Tutkijat havaitsivat, että heillä jotka nauttivat kohtalaisen määrän alkoholia säännöllisesti, oli korkeammat hyvän kolesterolin arvot, kuin heillä, jotka eivät juoneet lainkaan.

HDL, joka tunnetaan myös "hyvänä kolesterolina", suojaa sydäntä pahalta kolesterolilta, mikä taas vaikeuttaa veren virtausta sydämeen. Iän myötä HDL:n määrä vähenee jokaisella. Olut saattaa kuitenkin pitää tason parempana, sillä tässä tutkimuksessa todettiin, että miehillä, jotka joivat yhden tai kaksi tuoppia päivässä ja naisilla, jotka joivat yhden oluen päivässä, HDL:n lasku oli selvästi heikompaa kuin heillä, jotka eivät nauttineet olutta tai joivat sitä huomattavasti enemmän.

Näyttää siis siltä, että yksi olut päivässä auttaa pitämään kolesteroliarvot kunnossa ja laskee näin ollen aivohalvauksen ja sydänsairauksien riskiä. Ei huono uutinen, vai mitä?

Lue myös: Nainen, valitse olut viinin sijaan - tekee hyvää terveydelle

Lue myös: Olut tekee hyvää aivoille? Suomalaistutkimus selvitti

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat