Kuva: Fotolia

Koiran hankkiminen kannattaa - kuusi tieteellisesti todistettua syytä

14.09.2016 16:15 - Reija Saarinen

Koira muun muassa saa omisjastaan aktiivisemman.

Koiran omistaminen tekee hyvää monestakin syystä. Ensinnäkin se antaa seuraa, mutta parantaa myös terveyttä.

Pure Wow kokosi sivuilleen kuusi tieteellisesti todistettua syytä siihen, että koira kannattaa perheeseen hankkia, jos se siis on vain mahdollista.

1. Koira tarjoaa sosiaalista tukea. Tutkimusten mukaan koiran seura saattaa kohottaa ihmisen itseluottamusta ja auttaa selvittämään tunteita, etenkin jos ihminen on kokenut jonkinlaista hylkäämistä.

2. Koiran silittelyn on osoitettu vähentävän ahdistusta ja stressiä. Erään tutkimuksen mukaan myös toimistokoiraa kannattaisi harkita. Se nimittäin auttaa luomaan rennompaa ja luovempaa ilmapiiriä töissä.

3. Koiran omistaminen tekee lapsesta vastuullisemman. Tutkimusten mukaan lapset, jotka ovat kiintyneitä lemmikkeihinsä, kokevat myös suurempaa yhteyttä ympärillä oleviin ihmisiin.

4. lapset, jotka kasvavat koirien kanssa, sairastuvat muita epätodennäköisemmin allergiaan ja astmaan.

5. Koira tekee omistajastaan myös aktiivisemman. Tutkimusten mukaan koiranomistaja liikkuu päivittäin enemmän kuin ihminen, jolla ei ole koiraa.

6. Tutkimusten mukaan koira helpottaa yksinäisyyttä myös eläkeläisillä. Käytännössä siis ne auttavat meitä vanhenemaan paremmin.

Lue myös: "Pidä minua sylissä, kun aikani on tullut" - 10 asiaa, jotka koirasi sanoisi sinulle, jos pystyisi

Lähde: Pure Wow

Kilpailut

Uusimmat