Litteä vatsa pienellä vaivalla - katso helpot vinkit

08.02.2013 18:15 - Rea Tallgren

Cosmopolitan on tehnyt listan helpoista vinkeistä, joilla vatsan saa pidettyä mahdollisimman litteänä. 

Cosmopolitanin mukaan litteän vatsan saaminen ei ole vaikeaa, ainakaan jos on valmis näkemään hieman vaivaa. Kuntoilu on tietenkin kaikean A ja O, mutta tärkeää on myös katso huolella, mitä suuhunsa panee. 

1. Tee kuiduista paras ystäväsi. Suosi ruokavaliossasi hedelmiä, papuja ja vihanneksia. Kuidut polttavat rasvaa ja saavat olosi kylläiseksi. 

2. Vältä turvotus esimerkiksi syömällä ruuansulatusta kiihdyttäviä jogurtteja. Vältä myäskin hiilihapollisia juomia, jotka saattavat aiheuttaa mahan turpoamista. 

3. Vatsan turvotus voi johtua myös nestevajeesta. Juo siis paljon vettä ja vihreää teetä ja napsi esimerkiksi viinirypäleitä tai kurkkua, sillä ne ovat nestemäisiä ruokia. 

4. Kiihdytä aineenvaihduntaasi laittamalla siihen vauhtia tulisuudella. Käytä ruokaasi chiliä ja punapippuria, sillä ne saavat kroppasi vauhtiin. 

5. Syö nälkääsi mieluummin proteiinia kuin hiilihydraatteja. Esimerkiksi pasta-annos kannattaa aina tilaisuuden tullen korvata vaikkapa tofulla tai kanalla. Tulet yhtä täyteen, mutta et turpoa. 

6. Juo vihreää teetä. 2-4 kupin juominen päivässä kiihdyttää aineenvaihduntaa jopa 10 prosenttia, mikä luonnollisesti estää turvotusta. 

7. Älä herkuttele roskaruualla kuin aivan poikkeustilanteessa. Roskaruoka saattaa maistua hyvältä, mutta se on aina epäterveellistä. 

8. Jos sinulle tulee yhtäkkinen mieliteko syödä herkkuja, juo vettä. Vesi täyttää mahaasi ja saattaa saada sinut unohtamaan mielitekosi. Monesti näläntunne myös johtuu oikeasti janosta. 

9. Syö tarpeeksi usein. On fakta, että pienemmän annokset tasaisin väliajoin nautittuna pitävät verensokerisi tasaisena ja mahasi pienempänä kuin nälkäisenä hotkitut isot annokset. 

10. Kun napostelet, syö sipsien sijasta esimerkiksi pähkinöitä tai viinirypäleitä. Pyri löytämään uusia, terveellisiä makuja, jotka tyydyttävät makean- tai suolaisen nälkäsi. 

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat