Kuva: Fotolia

Masennuksen sairastanut kuvasi kotinsa ennen ja jälkeen paranemisen - katso paljon puhuvat kuvat

08.09.2016 14:15 - Mika Parikka

Masennuksella on monet kasvot. Tämän todisti ruotsalaismies, jonka yksinkertaiset valokuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.

Masennus on vakava sairaus, jota ei voi täysin ymmärtää ellei itse ole sitä kokenut. Se ilmenee monin eri tavoin. Niinkin arkipäiväisistä asioista kuin siivoamisesta tai kaupassa käymisestä voi tulla suuria haasteita. 

Eräs masennuksesta kärsinyt latasi nettiin kaksi kuvaa, jotka kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. Ensimmäisessä kuvassa on erittäin sotkuinen huone. 

"Kärsin vaikeasta masennuksesta enkä kykene siivoamaan, saatika muihin kotitöihin. Huoneeni on ollut näin sotkuinen jo useamman kuukauden, koska en pysty pakottamaan itseäni siivoamaan. Mutta tänä perjantaina päätin vihdoin tehdä sen", hän kirjoittaa. 

Seuraavassa kuvassa huone on siivottu. Alla on teksti, joka huokuu hyvää oloa ja onnellisuutta:

"Voitte vihdoin huomata, että minulla on lattia! Sanokaa pehmolelunallelleni, joka on sängyllä moi. Tiedän, ettei tämä ole suuri voitto, mutta minulle merkitsee uskomattoman paljon se, että pystyn pitämään huoneeni ovea auki, kun joku tulee kylään. Tunnen itseni niin rauhalliseksi nyt. Minä 1 - masennus 0."

Katso paljon puhuvat kuvat alta:

Painamalla kohdasta "next" pääset seuraavaan kuvaan.

Lähde: Imgur

Lue myös: Onko tapanasi torkuttaa? Tutkimuksen mukaan olet luovempi

Kilpailut

Uusimmat